Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kulüplere ceza verilmedi

8 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), futbolda şike davasına yönelik incelemeleri sonunda aldığı kararları açıkladı.

Kulüplere cezaya gerek görmeyen PFDK, 8 kişiye teşebbüsten, 2 kişiye ise maç sonucunu etkilemekten ceza verdi

15 KULÜBE OY BİRLİĞİ İLE CEZA YOK
PFDK'nın incelemesi sonucunda hiçbir kulübe ceza verilmedi. Etik Kurulu raporunu inceleyen PFDK üyeleri, Manisaspor, Beşiktaş, Bucaspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Galatasaray, Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir D.Ç Karabükspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Konyaspor, Ankaragücü, Sivasspor ve Trabzonspor'a oy birliği ile karar alarak ceza vermedi.

FENERBAHÇE'DE OY BİRLİĞİ SAĞLANAMADI
PFDK diğer 15 kulüp gibi Fenerbahçe'ye de ceza vermedi. Ancak Fenerbahçe'ye ceza verilmemesi konusunda bazı maçlarda oy birliği sağlanamadığı da vurgulandı. PFDK'dan yapılan açıklamada, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Trabzonspor, Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçları nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmemesi kararının 'oy çokluğu' ile alındığı belirtildi.

10 KİŞİYE TOPLAM 17 YIL CEZA
PFDK'ya sevkedilen 55 kişiden 10'una ceza verildi.

Fenerbahçe yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu'na 3 yıl, Şekip Mosturoğlu'na 1 yıl, Altyapı Sorumlusu Cemil Turan'a ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.

Futbolculardan ise İbrahim Akın'a 3, Serdar Kulbilge'ye 2 yıl ceza veren PFDK, Ümit Karan'ı da 2 yılla cezalandırdı

Bu arada ceza alan isimlerden 8 tanesine 'teşebbüsten' ceza verilirken İbrahim Akın ile iddianamede İbrahim Akın'a para götürdüğü öne sürülen Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi'ye 'Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının skorunu etkilemekten' ceza verilmesi dikkat çekti. Karar açıklamasında bu 2 isim için "Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabaka sonucunu etkilemekten" ifadesi kullanıldı

CEZA ALAN İSİMLER VE İLGİLİ MAÇLAR
İLHAN EKŞİOĞLU: 3 YIL (Eskişehirspor- Trabzonspor, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü maçlarının sonucunu etkilemeye teşebbüs)

ŞEKİP MOSTUROĞLU: 1 YIL (Eskişehirspor-Trabzonspor maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)

CEMİL TURAN: 1 YIL (Fenerbahçe-Ankaragücü müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)

İBRAHİM AKIN: 3 YIL (Fenerbahçe-İBB maçı sonucunu etkilemek)

AHMET ÇELEBİ: 2 YIL (Fenerbahçe-İBB müsabaka sonucunu etkilemek)

ÜMİT KARAN: 2 YIL (Eskişehirspor-Trabzonspor maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)

SERDAR KULBİLGE: 2 YIL (Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)

CENGİZ DEMİREL: 1 YIL (Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)

YAVUZ AĞIRGÖL: 1 YIL (Fenerbahçe-Ankaragücü müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)

MEHMET ŞEN: 1 YIL (Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)

KİMLER CEZA ALMADI?
PFDK'ya sevkedilen 55 kişiden 45'ine ceza verilmedi. Halen Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yöneticisi Murat Özaydınlı ve Fenerbahçe yöneticisi Ali Yıldırım'a da ceza gelmedi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Trabzonspor Yöneticisi Recep Denizer ile eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'ya da ceza verilmedi. Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ileSivasspor yöneticileri Mehmet Oflaz ve Faruk Taşseten ile eski İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı ve eski TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ da ceza almadı

Aynı şekilde Fenerbahçe Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan, Fenerbahçe Kulüp Müdürü Serkan Acar, Fenerbahçe Menajeri Hasan Çetinkaya, Fenerbahçe'nin eski Kaleci Antrenörü Murat Öztürk, Fenerbahçe Tercümanı Samet Güzel, Beşiktaş Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş, Gençlerbirliği Kulübü çalışanı Zafer Önder İpek, Eskişehirspor Genel Koordinatörü Zafer Tüzün de ceza almadılar.

Futbolcular İskender Alın, Korcan Çelikay ve ağabeyi İlhan Çelikay, Vederson, Sezer Öztürk, Emenike, Mahmut Boz, Mehmet Yıldız, Can Arat, Önder Turacı, Semih Şentürk, Ümit Aydın, Sercan Yıldırım, Murat Şahin de PFDK'dan ceza almadı.

Teknik direktörler Bülent Uygun, Hikmet Karaman, Yılmaz Vural'a da ceza verilmedi. Menajer Fazıl Özdemir, Menajer Ekrem Okumuş, Menajer Mithat Halis, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Şükrü Ongan da ceza almazken; Menajer Erdem Konyar'a da oy çokluğu ile ceza verilmedi.

PFDK'dan yapılan açıklamanın metni ise şu şekilde: "1- AZİZ YILDIRIM hakkında, 21.02.2011 günü oynanan Manisaspor-Trabzonspor, 26.02.2011 günü oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa, 06.03.2011 günü oynanan Bursaspor- Büyükşehir Belediyespor, 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe (oyçokluğu), 20.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor, 09.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe, 17.04.2011 günü oynanan Trabzonspor-Bursaspor, 22.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor, 01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe- Büyükşehir Belediyespor


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı