Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uludağ Üniversitesi'nde arbede

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Bursa’da Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’nun konferansına alınmayan öğrenciler olay çıkardı.

İçeriye girişine izin verilmeyen öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Konferans sırasında korumalar bakan yardımcısının yanında şemsiye ile beklediler. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Siyasal Bilimler Fakültesi ve diğer fakültelerin öğrencileriyle bir araya gelen Naci Koru, öğrencilere Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer sahibi olmanın yollarını anlattı. Daha önce üniversitede verilen birçok programda olaylar çıkaran bir grup öğrenci de konferansa girmek istedi. Özel güvenlik ekipleri tarafından programa alınmayan öğrenciler bir süre Mete Cengiz Kültür Merkezi önünde oturma eylemi yaptı. Ardından öğrenciler zorla konferansın yapılacağı salona girmek istedi. Bu sırada özel güvenlik ekipleri, üniversite öğrencilerine izin vermedi. Bu sırada öğrenciler ile özel güvenlik arasında arbede yaşandı. Aralarında bayan öğrencilerin de bulunduğu grup, arbededen sonra dağıldı.

Bakan Yardımcısı Naci Koru, öğrencilere Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer sahibi olmanın yollarını anlattı. Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Koru’yu polisler şemsiye ile korudu. Daha önce üniversitelerde yaşanan yumurtalı eyleme karşı şemsiye ile önlem alan korumlar, Koru’nun kürsüde konuşması boyunca şemsiye ile bekledi.

Sorunsuz bir şekilde salona gelen Koru, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Koru, Suriye’de yaşananlar konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Dış politikada komşularla dostluk ve barış içersinde ilişkiler kurduklarına dikkat çeken Koru, bunun için Türkiye’nin kapılarını sonuna kadar açtıklarını vurguladı. Türkiye’nin komşularıyla arasındaki politikanın siyasi ve ekonomik olarak dışarıda olumlu karşılandığını ifade eden Koru, Avrupa Birliği konusuna dikkat çekerek, “75 milyona soracağız. Eğer 75 milyonun büyük bir bölümü, 'hayır girmek istemiyoruz' derse, o zaman girmeyeceğiz ama kendi ekonomimizi o noktaya getirmiş olacağız. AB de kendi kamuoyuna, 'Türkiye'yi istiyor muyuz, istemiyor muyuz?' diye soracak. Onlar da istemezlerse Türkiye AB'nin üyesi olmayacak. Biz AB'ye girmek için çırpınan, 'mutlaka girmemiz gerekiyor' diye bir ülke değiliz. Ama o yönde çalışmalarımızı yapıyoruz. 10 sene sonra kendimize dönüp de, 'biz bunu istemiyoruz' diyecek bir durumdayız'' dedi.

Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Koru, “Suriye'den gelenler 2-3 ay sonra döner diye plan yapılmadı, Şu anda da yapılmıyor. Türkiye misafir ettiği 100 binlerce insana, 'Siz artık ülkenize dönün' diyecek durumda da niyette de değil. Gücümüz yettiğince bu zulümden gelen kaçanlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bunun ne kadar süreceğini de bilmemiz mümkün değil. Ama biz orada insan haklarına saygılı yeni bir rejimin gelmesi için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bunu yaparken de yalnız değiliz” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı