Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ulaşıma kar ve tipi engeli

4 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 ilde toplam 2 bin 25 köy yolu ulaşıma kapandı

Valilikler ve il özel idarelerinden alınan bilgiye göre, Sivas'ta, 105'i merkeze bağlı olmak üzere toplam 895, Gümüşhane'de 92, Tunceli'de 137, Malatya'da 169, Van'da 129 ve Kastamonu'da 603 olmak üzere toplam 2 bin 25 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sivas-Malatya karayolunun Ulaş-Kangal bölümünün ardından Kangal-Hekimhan kısmının da ulaşıma kapandığı bildirildi.

Yağdonduran mevkisinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ulaş-Kangal bölümü yaklaşık 1,5 saat önce ulaşıma kapanan Sivas-Malatya karayolunun Kangal-Hekimhan kısmında da olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Abdalboğan mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kangal-Hekimhan güzergahının da ulaşıma kapandığını belirten yetkililer, ekiplerin hem Yağdonduran, hem de Abdalboğan mevkisinde yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Malatya'nın Darende ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan Halaçören mezrasında doğum sancıları tutan hamile kadın, 10 saatlik çalışma sonucunda hastaneye yetiştirildi.

Dördüncü çocuğuna hamile olan Fadime Yıldırım, hastaneye yetiştirildikten 10 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Öte yandan Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Gedikpınar köyünde de doğum sancısı tutan kadın, 2,5 saatin ardından hastaneye ulaştırıldı ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Kadirli-Andırın karayolunun trafiğe kapandığı bildirildi. İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Erdal Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, son günlerde meydana gelen yağış nedeniyle Kadirli-Andırın karayolunun 6. kilometresi Eğriçam mevkinde meydana gelen heyelan nedeniyle yolun ulaşıma kapandığını söyledi. Tanrıverdi, heyelan nedeniyle herhangi bir kaza meydana gelmediğini, özel idare ve karayolları müdürlüğü ekiplerince yolda genişletme çalışmasına başlandığını ifade etti. Trafik akışının geçici olarak Karakütük köyü yolundan sağlandığını bildiren Tanrıverdi, heyelanda herhangi bir olumsuz durumun yaşanmamasının sevindirici olduğu ve yolun en kısa zamanda trafiğe açılacağını kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı