Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hakkari'de çatışma: 3 asker şehit

18 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından iki karakola eş zamanlı ateş açılması ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Kazan Vadisi’nde iki gün önce Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, teröristlerce Çukurca'daki Işıklı Jandarma Karakolu ile Gazitepe Üs Bölgesi'ne dün gece ağır silahlar ve roketatarlarla düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışma, sabah erken saatlere kadar devam etti.

Teröristlerin bulunduğu bölgeler, top atışı ve helikopterlerle ateş altına alınırken, Işıklı Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gazitepe Üs Bölgesi'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı belirtildi.

Çatışmada ayrıca 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Yaralı askerlerin de bulunduğu öğrenilen çatışmanın ardından bölgede arama tarama faaliyetinin devam ettiği kaydedildi.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU
Bu arada pazartesi günü Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini üzerine yapılan operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen ve dün toprağa verilen Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun ardından, yaralı 4 askerden Antalya nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

ANTALYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari Çukurca'daki Kazan Vadisi'nde önceki gün çıkan ve Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da bu sabaha karşı şehit oldu. Yıldırım'ın Antalya'nın Kepez İlçesi'nde oturan ailesine acı haberi, Merkez Komutanlığı'ndan gelen görevli albay verdi. Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu belirtildi.

AFYONKARAHİSAR'DA ŞEHİT ACISI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan Darsinki Tepesi'nde konuşlu askeri birlik ile Karataş Jandarma Karakoluna dün gece bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada Afyonkarahisar Sinanpaşalı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Ağgönül'ün şehit olduğu bildirildi.

AİLENİN TEK OĞLU ŞEHİT DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada Sinoplu Tankçı Er Bülent Yalçın (21) şehit düştü. Acı haber şehidin Sinop’taki baba evine ateş düşürdü. Acı haberle yıkılan aileye sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Murat Yalçın büyük üzüntü yaşarken, kız kardeşi Burcu ise sinir krizleri geçirdi. Sinop Devlet Hastanesi’nde çalışan anne Nevin Yalçın’a da oğlunun şehit olduğu haberi burada verildi. Anne daha sonra ambulansla eve getirildi. Bu sırada gözyaşları sel olup aktı

Şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine gelen vatandaşlar, aileyi teskin etmeye çalışırken, hain saldırıya da tepki gösterdi. İki kardeş ve evin tek oğlu olan Bülent Yalçın, bir süre Ayancıkspor formasını giymişti.




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı