Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''İyi niyetinden şüphem yok''

11 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Davutoğlu için sarf ettiği sözlere ilişkin, "Sayın Davutoğlu zekasının zekatını verse bir ömür boyu Kılıçdaroğlu'na yeter" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve diğer yöneticilerin hükümete yönelik ifade ettikleri sert sözlere tepki gösteren Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun bu söyleminin CHP'li seçmenin partiye yönelik 'muhalefet yapamıyorsunuz' şeklindeki tepsinden kaynaklandığını söyledi.

'CHP'li yöneticiler daha fazla bağırarak, küfrederek, sokak jargonu kullanarak daha fazla aktif siyaset yapılacağını zannediyorlar ' diyen Çelik, ayrıca muhalefetin doğalgaz zamları ile ilgili açıklamalarına da cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun doğalgaz zamlarına 'ahlak ve şeref' ifadeleri üzerinden değerlendirme getirdiğini hatırlatan Çelik, 'Siz bunları ahlak ve şerefle bağdaştırıyorsanız, ben bununla ilgili yorum yapmayacağım, kamuoyunun takdirine bırakacağım. Ben bu muhalefeti sadece milletimize şikayet ediyorum ' dedi

Kılıçdaroğlu'nun sert ifadelerinden dolayı AK Partili yöneticilerin açtıkları her davayı kazandığını kaydeden Çelik, 'Arkadaşlarımız, açtıkları bütün davaları kazanıyorlar ve CHP Genel Başkanı maalesef bundan usanmıyor ve utanmıyor ' dedi.

Hüseyin Çelik ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında okuduğu bir şiiri ve şiirde geçen 'Bunlar engereklerdir, bunlar çiyanlardır ' şeklindeki ifadelere de tepki göstererek, 'Kem söz sahibine aittir. Bunlar anamuhalefet partisinin genel başkanına yakışmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunları kendine yakıştırsa bile biz ona yakıştırmıyoruz ' diye konuştu.

'DAVUTOĞLU, ZEKASININ ZEKATINI VERSE, BİR ÖMÜR KILIÇDAROĞLU'NA YETER '
Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için sarf ettiği sözlere ilişkin, 'Sayın Davutoğlu'nu ilk akademisyen yıllarından beri tanıyan bir arkadaşı olarak söylüyorum; Sayın Davutoğlu zekasının zekatını verse bir ömür boyu Kılıçdaroğlu'na yeter ' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na 'Siz insanlara hakaret ederek muhalefet mi yaptığınızı zannediyorsunuz? ' diye soran Hüseyin Çelik, 'CHP her geçen gün, muhalefette olmasına rağmen, hiçbir sorumluluğu olmasına rağmen kan kaybediyor, eriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu sorgulaması lazım ' şeklinde konuştu.

'BİZE GÜLLE ATANA BİZ GÜL ATMAYIZ '

TBMM'den geçen tezkere konusuna da değinen Hüseyin Çelik, CHP'nin tezkereye karşı çıktığını hatırlatarak CHP'nin çelişki içinde olduğunu belirten bir örnek verdi. 'CHP kendi içinde çok büyük çelişkiler yaşıyor ' diyen Çelik, Kılıçdaroğlu'nun TBMM tatile girmeden önceki son grup toplantısında blöfle siyaset yapılamayacağını ifade ettiğini, Kıbrıs harekatı sırasında 'Ayşe tatile çıktı' denilerek kendilerinin gerekeni yaptığını söylediğini belirterek, 'Akçakale'de atılan toplar yüzünden insanımız hayatını kaybediyor ve TBMM'den bir tezkere çıkarıyoruz ve bizi saldırgan olmakla suçluyor sayın Kılıçdaroğlu. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bu mu doğru, bu mu doğru? ' diye onuştu.

Tezkere'nin Meclis'ten geçtiğini hatırlatan Çelik, 'Ordumuz 365 gün 24 saat savaşa hazır olmak durumundadır. Değilse, bir ordudan söz edemezsiniz zaten ' dedi.

Gülle atana gül atılamayacağını ifade eden Çelik, 'Bizim dostluğumuz da çok iyidir ama dostluktan anlamayan, kendince bize karşı kaba kuvvet kullananlara karşı gazabımız da kuvvetlidir. Bunu da herkes bilir. Bize gülle atanlara biz de gül atmayız ' şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU SEN ŞAM'DA 3 GÜN 3 GECE DOLAŞSAN BİLE TANIMAZLAR”

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup konuşmasında Başbakan Erdoğan için söylediği 'Şam Babası' sözlerine de sert tepki gösterdi. Çelik, 'Bu kadar pespaye, bu kadar sokak ağzı, TBMM çatısı altına yakışır mı? Bir genel başkan bu kadar basit bir söylemle halkın karşısına çıkar mı? ' diyerek, 'Şam sokaklarında Sayın Başbakan halkın gönlünü çoktan fethetmiş Sayın Kılıçdaroğlu. Sen sokakta 3 gün, 3 gece dolaş tanımazlar bile Şam'da. Beyrut'ta da tanımazlar, Umman'da da tanımazlar, Kahire'de de tanımazlar. Ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan gidip Lübnan'da miting yapıyor ' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı