Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kabine terörle mücadeleyi görüştü

26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, sınır ötesi operasyon için 17 Ekim'de sona erecek olan yetki tezkeresinin süresinin uzatılması için Meclis Başkanlığı'na başvurulacağını açıkladı.

Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı da Meclis'e sevk edildi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, sınır ötesi tezkerenin süresinin uzatılması için Meclisten yetki isteneceğini söyledi.

Konuya ilişkin taslağın hazırlanarak Meclise gönderildiğini açıklayan Arınç, yasama yılının açılmasıyla birlikte tezkerenin süresinin uzatılmasının isteneceğini belirtti.

İç ve dış gelişmeler ile güvenlik konusunun ele alındığını dile getiren Arınç, AK Parti'nin kongresinin de değerlendirildiğini ifade etti.

Balyoz davasının kararına ilişkin Bakanlar Kurulu'nda bir değerlendirme olup olmadığına ilişkin bir soruya Arınç, üyelerin bireysel açıklamalar yapıldığını hatırlattı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamalarına da değinen Arınç, Bakanlar Kurulu'nda bunun bir gündem olarak görüşülmediğini bildirdi. Terörle mücadelede daha etkin ve sonuç alıcı yöntemlerin kullanıldığını anlatan Arınç, Hürriyet gazetesinde yazılan bir yazının resmi kurumun yazısı olmadığını belirtti.

Bu yöntemlerin daha önce kullanılmadığının söylenmesinin doğru olmayacağını dile getiren Arınç, her olayın geçmişte terörle mücadelede bir tecrübe kazandırdığına dikkat çekti. Arınç, geçmişten bu yana çok daha başarılı bir terörle mücadele konseptine sahip olunduğunu vurguladı. Her olayın ardından adli ve idari soruşturma yapıldığını belirten Arınç, ihmal olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.

Suriyeli sığınmacıların 80 binin üzerine çıkmasının beklenen bir olay olduğuna dikkat çeken Arınç, hazırlıkların yapıldığını belirterek, yaşananlara kayıtsız kalınmayacağını ve kucak açılacağını ifade etti.

Arınç, yaşanan trajedinin biran önce bitmesi temennisinde bulundu. Oslo görüşmelerinin yeniden başlamasına yönelik terör örgütü yöneticilerinin açıklamalarının olduğunun hatırlatılması üzerine ise Arınç, CHP'nin gündeme getirdiği Oslo görüşmelerine yönelik açıklamaların yeni olmadığını belirtti.

Arınç, bunların gündemi değiştirmeye yönelik bir manevra olduğuna dikkat çekti.CHP'li Haluk Koç'un ortaya attığı iddialara kimsenin sahiplenmediğini anlatan Arınç, istihbarat birimlerinin görevinin bu tür örgütlerle mücadele etme yöntemlerini araştırmak ve yöntem geliştirmek olduğunu kaydetti.

Bu insanların direk yargı önüne çıkarılamayacağını dile getiren Arınç, Zübeyr Aydar'ın milletvekili iken yurt dışına kaçtığını hatırlattı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı