Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakanlar Kurulu öncesi mini zirve

14 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının öncelikli olarak görüşüldüğünü belirterek, “Hükümet olarak şiddetle kınıyoruz.Olay hakkında büyük üzüntü duyuyoruz, çirkin olay, terörün hangi boyutlara ulaşacağını göstermesi açısından vahim bir durum.” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Bülent Arınç, milletvekili seçilmiş birinin mahkum olması ve serbest bırakılmamasının vahim olduğunu ifade etti.

Olayı, hükümet olarak şiddetle kınadıklarını ve olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten Arınç, en yakın görgü tanıklarından bir muhabirin anlattıklarıyla Tunceli Valiliği'nden alınan bilgilerin de örtüşmekte olduğunu dile getirdi. Olayın, bütün imkanlarla takip edildiğini ve araştırıldığını belirten Arınç, emniyet güçlerinin ve ilgili kurumların mensupları tarafından bir harekat yapılmasının da gündemde olabileceğini belirti, Arınç, “Ama önemli olan milletvekilinin hayatını tehlikeye atmamaktır.” diye ekledi. Olayı, terör örgütünün üstlendiğini, birkaç gün sonra da serbest bırakılacağının ifade edildiğini hatırlatan Arınç, daha önce de birçok AK Parti'linin ve kamu çalışanlarının öldürüldüğünü veya kaçırıldığını hatırlattı. Bir parlamenterin, bu şekilde kaçırılmış olmasının üzerinde durulacak bir konu olduğunu kaydeden Arınç, “Üzüntümüzü tekrarlıyorum. Eşine, ailesine, CHP’ye ve Tunceli halkına ve parlamentoya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Terör örgütü PKK’nın, milletvekili kaçırmasıyla bir taktik mi değiştirdiği ve buna karşın da bir önlem olup olmadığının sorulması üzerine Arınç, şöyle konuştu: "15 Ağustos, PKK tarafından yıldönümü olarak biliniyor. Gerekli birimlerimiz örgütün faaliyet alanını stratejilerini analiz ediyor ve her an yeni tedbir ve stratejiler geliştiriyor. Aygün’ün kaçırılması yeni bir eylem midir? Bunlar değerlendiriliyor. Şüphesiz örgütün 2012 yılına yönelik daha çok ses getirecek eylemleri bulunabilir, bunları açıklamam doğru olmaz; ancak iyi bir istihbaratla pek çok eylem önceden engellenebiliyor. Koruma tedbirlerimiz sürekli gelişiyor. PKK, 2012’yi kendileri için ölüm kalım yılı ilan etmiş olsa da devletin aldığı tedbirler de vardır.”

SURİYE’DE MÜLTECİ SAYISI ARTABİLİR"

Arınç, bir soru üzerine, Suriye’den Türkiye’ye sığınanların sayısının 59 bin 166’ya ulaştığını, Halep’teki saldırılar ve Türkmenler'e yönelik tacizler düşünüldüğünde de bu sayının artmasını öngördüklerini kaydetti.

EMEKLİLERE ERKEN MAAŞ MÜJDESİ

Bülent Arınç, ayrıca, SGK emeklilerinin maaşlarının Ramazan Bayramı’ndan dolayı erken verileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ramazan Bayramı öncesinde 6 milyona yakın SSK emeklisinin maaşlarını alabileceklerini belirterek, "Emekli sicil numarasının son rakamı çift olanlar 16 Ağustos'ta, tek olanlar da 17 Ağustos'ta emekli aylıklarını bayram öncesinde alabileceklerdir." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı