Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan, Pamukoğlu'na sert çıktı

12 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi'nin şehit yakınları ve gaziler için ATO'da düzenlediği iftara katıldı. İftar programında bir konuşma yapan Erdoğan, "Vatanı, milleti, bayrağı için toprağa düşmüş tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Allah onların şefaatlerini bize nasip etsin." dedi.

Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilere verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada 'Hakkari elden çıktı' iddialarına yanıt verdi.

İddiaları 'seviyesizlik' şeklinde nitelendiren Erdoğan, "Bu ülkenin 1 metrekaresi dahi kimsenin istilasına girmemiştir" diye konuştu.

Konuşmasında Hakkari'de devam eden operasyonlar başta olmak üzere terörle mücadeleye değinen Erdoğan, isim vermeden HEPAR Genel Başkanı ve emekli tuğgeneral Osman Pamukoğlu'nu eleştirdi.

Erdoğan "Bakın sevgili kardeşlerim bu kutsal ocaktan çıktıkları halde, bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle, filanca ilimizin artık elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Böyle seviyeden muaf insan olur mu? Bu ülkenin 1 metrekaresi dahi kimsenin istilasına girmemiştir, girmeyecektir" dedi.

Terör örgütünün ağzıyla kendileriyle mücadele edildiğini belirten Erdoğan, terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayacaklarının altını çizdi. CHP'nin tavrını eleştiren Erdoğan, bölücü terör örgütünün değirmenine su taşındığını ifade etti.

Tüm gazileri de rahmetle anan Erdoğan, şehitleri ölü saymayan bir inanca sahip olduklarını vurguladı. Konuya ilişkin Kur'an-ı Kerim'den ayet okuyan Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'dan da şiir okudu. Erdoğan'ın konuşması sırasında bazı şehit yakınlarının duygulandığı gözlendi.

"Son haftalarda Hakkari, Eruh, Şemdinli'de dün de Şırnak'ta oruçlarını kahbe bir kurşunla açan şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun." diyen Erdoğan, evladını yitiren anne ve babayı hiçbir tesirli sözün teselli edemeyeceğini vurguladı.

"Onlar şehit olana kadar sizlerin evlatlarıydı. Şehit olduktan sonra sizlerin olduğu kadar artık bizim de evlatlarımız. Artık onlar bu aziz milletin evlatlarıdır." diyen Erdoğan, bu ülke ve bu toprakların şehitlerin kutsal emaneti olduğuna dikkat çekti.

"HİÇKİMSE UMUTSUZLUĞA, KARAMSARLIĞA KAPILMASIN"


Erdoğan, "Hiçkimse umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmasın. Ay yıldızlı bayrağımız bu topraklar üzerinde özgürce dalgalanmaya devam edecektir. Vatan müdafaası bizim için şan, şeref, namustur. Bu ülkenin düşmanları bilsin ki tarihte olduğu gibi bugün de vatanı kahramanca müdafaa etmeye devam edecektir. Biz büyük bir millet olarak bugüne kadar bu saldırıları bertaraf ettik, etmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

"Televizyon ekranlarına çıkıp bir ilimizin elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar var bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş insanlar. Böyle bir seviye olur mu?" diyen Erdoğan, "Bu ülkenin bir metrekaresi kimsenin istilasına girmemiştir, girmeyecektir." şeklinde konuştu.

"BİZ YAŞATMAK İÇİN, KARŞIMIZDAKİLER ÖLDÜRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYOR"

Terör örgütünün kendilerine ihale veren Türkiye düşmanlarına taşeronluk yaptıklarına dikkat çeken Erdoğan, doğrudan doğruya AK Parti hükümetinin hedef alındığını ifade etti. Teşkilatın elemanlarının kaçırıldığını, molotof atıldığını dile getiren Erdoğan, bu meseleyi kalıcı çözmek için samimi gayret gösterdiklerini söyledi.

"Yaşatmak için biz her türlü gayreti gösteriyoruz ama karşımızdakiler öldürmek için her türlü gayreti gösteriyorlar." diyen Erdoğan, bu oyunlara, bu kalleşçe saldırılara boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Hükümet olarak bu süreçte yalnız bırakıldıklarına dikkat çeken Erdoğan, "Samimi şekilde birlikte götürme teklifinde bulunduk ancak muhalefet buna destek vermedi. Milli birlik ve kardeşlik projesi dedik, bundan daha güzel bir ifade olabilir mi? Sorundan beslenen siyasi partiler, sorunun çözümünden yana değil sorunun devamından yana tavır ortaya koydular." dedi.

Terör örgütünün ağzıyla kendileriyle mücadele edildiğini belirten Erdoğan, terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayacaklarının altını çizdi. CHP'nin tavrını eleştiren Erdoğan, bölücü terör örgütünün değirmenine su taşındığını ifade etti. Anamuhalefet partisinin terör örgütünün uzantısı olan partinin kuyruğuna takıldığını anlatan Erdoğan, asla Meclisteki böyle bir toplantıya katılmayacaklarını vurguladı.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı