Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de BM güçlerine saldırı

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı BM gözlemcileri, ağır bombardıman altındaki Humus’un Telbise ve Rasten bölgelerini ziyaret etti.

Lazkiye yakınlarındaki Haffe’ye girmeye çalışan gözlemciler ise saldırıya uğradı. Suriye televizyonu, günler süren bombardıman ve saldırıların ardından, “Haffe’nin teröristlerden temizlendiğini” açıkladı.

Uluslararası toplum ise burada da bir katliamın yapıldığından endişe ediyor. Haffe’de inceleme yapmak isteyen BM araçları dün kızgın bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı.

Geri dönmek zorunda kalan gözlemcilere yolda üç araçtan ateş açıldı.Gözlemciler; Humus’un kuzeyinde de yolların boş ve dükkanların kapalı olduğunu rapor etti.

Telbise ve Rasten arasındaki viyadükün ise bombalamadan hasar gördüğü tespit edildi.Bölgedeki Suriye ordusuna ait helikopterlerden ateş açıldığı da gözlemci raporlarında yer aldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı