Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Öyle bir soru sordu ki!..

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Ünlü piyanist Fazıl Say ’ın twitter üzerinden paylaştığı bir Hayyam şiiri ile ilgili yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Say, "Dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Fazıl Say 'ı savunanlara sert çıktı. Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan 1 'e Bir programında konuşan Şamil Tayyar, Fazıl Say 'a verilen hapis cezasını değerlendirdi.

İKİ YÜZLÜ VE SAHTEKARLAR VAR
Tayyar kendisinin bir ifadesi yüzünden ceza aldığını ifade ederken “Siz kendi ideolojinize kendi dünyanıza göre insanların istediklerine küfretme özgürlüğü olduğunu düşüneceksiniz, başkalarına farklı bir hukuki muamele kalmasını arzu edeceksiniz. Bu olmaz. Ben Türkiye 'de bu konuda insanların iki yüzlü ve sahtekar olduğunu düşünüyorum” dedi.

ALLAH'IN YERİNE ATATÜRK'Ü KOYUN

Fazı Say 'ın söylemlerinin tamamen kutsal değerlere ve dine hakaret etmek olduğunu dile getiren Tayyar, ilginç bir yaklaşımda bulundu. Tayyar Fazı Say 'ın ceza almasına sebep olan “Nerede ya…şak, adi, şaklaban, hırsız, magazinci, hepsi Allahçıdır” ifadesinden “Allah” kelimesini çıkarın “Mustafa Kemal 'i” koyun içinize siniyor mu sinmiyor mu? Bana bir cevap verin.

BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı