Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'den Fazıl Say'a destek

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, piyanist Fazıl Say’a 10 ay hapis cezası verilmesi ile ilgili olarak, “Sanatçısını bu kadar taciz eden bir ülkenin insanı olduğumdan dolayı en azından bir kişilik özür borcum var” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Merkezi'ndeki 4'üncü yıl tanıtım toplantısının ardından 7 Mehmet Restaurant'ta gazetecilerle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Akaydın, Fazıl Say’a 10 ay hapis cezası verilmesi ile ilgili şunları söyledi: “Fazıl Say'ın, bir felsefi görüş olan Ömer Hayyam'ın ağzından çıkan cümleleri Twitter'da aktardı. Dolayısıyla basın yoluyla dini istismar olarak yorumlamak bile tek başına hukuksuzluktur.

Antalya halkı adına ben Sayın Fazıl Say’dan özür diliyorum. Böyle bir özür borcumuz var. Sanatçısını bu kadar taciz eden bir ülkenin insanı olduğumdan dolayı en azından bir kişilik özür borcum var. Aynı şey heykeltıraş Mehmet Aksoy içinde geçerli. Emek Sineması’nı savunan insanlar içinde geçerli bu özür borcu." Bunun bir kültür sorunu olduğunu anlatan Akaydın, şöyle konuştu: "Ben onun için bugün Antalya’ya insan odaklı, kültür odaklı projeler yapmak istediğimi söyledim. Eğitim ve kültür sınavında bugün olduğu gibi sınıfta kalırsak, dünya milletleri arasında öne çıkmamız çok zor. Fazıl Say’a yaptıklarımızdan dolayı şu an dünya milletleri bizimle dalga geçiyor. Hukuk sorumlularını kınıyorum. Fazıl Say’ı da buradan saygı ve sevgi ile öpüyorum”

Çözüm sürecinde ‘Akil adamlarla’ ilgili düşüncelerini de paylaşan Başkan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'de 'akil' değil, 'adil' insanlara ihtiyaç var. Ülkemizin şu anki sorunu 'akil' değil, 'gafil' adamların çokluğudur. Akil adamlar içerisinde düzgün insanlar da var, ancak orada yer alarak karizmayı çizdirdiler. Akdeniz Bölgesi akil adamlarında yer alan Rifat Hisarcıklıoğlu, Kadir İnanır ve Lale Mansur'u tanıyorum. Rifat Bey, ülkesi için çalışan biridir. Kadir İnanır ve Lale Mansur da iyi sanatçılardır” CHP, belediye başkanlığına sizi aday göstermezse ne yaparsınız" şeklindeki soruya Başkan Akaydın, “Aday gösterilmeyen Mustafa Akaydın, kendi partisine döneklik edecek biri değildir. Bunun altını da kırmızı ve kalın kalemle çiziyorum" karşılığını verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı