Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çatışma bölgesinde piknik

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Hakkari'de önceki yıllarda çatışmaların yaşandığı alanlar, hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlarla doldu.

Adı çatışmalarla anılan Hakkari-Çukurca karayolundaki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi, Depin mevkisi, Şemdinli'nin Derecik ile Yüksekova'nın Dağlıca bölgeleri, hafta sonunda piknikçileri ağırladı.

Güzel havayı fırsat bilen aileler, bir yıl öncesine kadar gerçekleşen saldırılar ve terör örgütüne yönelik operasyonlar nedeniyle gitmeye çekindikleri bölgelerde piknik yapmanın keyfini sürdü.

Açık havada mangal yakan aileler, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek stres atarken, çocuklar ve gençler de dağlık alanlarda gezinti yapıp Zap suyunda serinleyerek bir yılın yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalıştı.

Ailesi ile piknik yapan vatandaşlardan Şerafettin Saraçoğlu, çözüm sürecinin ardından herhangi bir korku yaşamadan ailesiyle piknik yaptığını belirterek, "Artık insanlarımız günün yorgunluğunu üzerinden atmak amacıyla piknik alanlarına geliyor. Huzur, barış ve kardeşliğin sağlanmasıyla insanların bu tür yerlere gönül rahatlığı ile gelmelerini istiyoruz. Bunlar bölgemiz, insanlarımız ve ülkemiz adına çok önemli olaylar. İnşallah hep böyle devam eder" dedi.

Çözüm süreci ile yaşanan gelişmelerin Hakkari'de kendisini hissettirmeye başladığını vurgulayan Engin Önal ise şöyle konuştu:

"Çözüm sürecinin Türkiye'de gündeme gelmesinden sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan insanların hayata daha sıkı sarıldıklarını, daha farklı bir gözle baktıklarını görüyoruz. Olayların ve silahların sonlanmasından sonra halkın mesire ve piknik alanlarına rağbetleri çok daha fazlalaştı. Yaklaşık 30 yıldır devam eden olaylardan dolayı bölge insanımız piknik alanlarına hasret kalmıştı. Bu hasreti sona erdiren en büyük etken başlatılan çözüm sürecidir. Çözüm sürecinin gündeme gelmesinden sonra piknik alanı insanlarla doldu taştı. Umut ediyoruz ki bu süreç olumlu sonuçlanır."

Güvenlik kaygısı yaşanmadığı sürece Hakkarililerin her hafta sonu mesire alanlarına akın edeceğini ifade eden Ramazan Özdemir de "Bölgemizde bu olumlu hava yıllardı bekleniyordu. İnşallah bu olumlu hava böyle devam eder. Buna vesile olanlardan da Allah razı olsun" diye konuştu.

Dağda ailesiyle gezintiye çıkan Mehmet Erik ise Hakkari'nin eşsiz güzellikteki doğasının herkes tarafından görülmesi gerektiğine değinerek, "Ailem ve arkadaşlarımla piknik yapıp üzerimizdeki stresi, yorgunluğu atmaya çalıştık. Çözüm süreci ile insanlarda öz güven oluştu. Bu sürecin bölgemiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu - Nevzat Taş - Mesut Varol

Yayıncı: Levent Harman


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı