Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Amaç çözümü baltalamak''

12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversitede yaşanan olaylarla ilgili, yaşananların süreci tüm ülkede akamete uğratılması yönündeki çabaların bir parçası olduğunu söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu çözüm sürecini akamete uğratmak isteyen kesimlerce sıkıntı ve gerginliklere yol açacak eylemler düzenlendiğini aktaran Prof. Dr. Saraç, son 2-3 gün içerisinde yaşananları üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Olayların bir nebze olsun durulması manasında eğitim ve öğretim ara verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Saraç, bu süre zarfında, valilik, emniyet ve milletvekilleri ile beraber, her iki grubun temsilcilerini bir araya getirip barıştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Saraç, "Maalesef ülkemizin başka yerlerinde de bu tür provokasyonlar görüyoruz. İlimizi, bölgemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden üniversitemiz de bu provokasyonların içine çekilmeye çalışılıyor. Biliyorsunuz biz 4 buçuk yıldır yönetimdeyiz. Göreve başladığımızda 18 olan öğrenci kulübü sayımız bugün 122’yi geçmiş durumdadır. Ve bu kulüpler çok aktif olarak etkinlikler düzenlemektedirler. Son günlerde yaşanan olaylar da böyle bir etkinliğin duyurulması sırasında meydana gelen ufak çapta bir tartışmanın büyümesi sonucu gerçekleşmiştir” dedi

Yaşananların sürecin tüm ülkede akamete uğratılması yönündeki çabaların bir parçası olduğunu bildiren Saraç, bunlara müsaade edilmemesi gerektiğini aktardı. Yaşanan olaylarda biri vatandaş dördü öğrenci toplamda 5 kişinin yaralandığını kaydeden Saraç, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Bir grubun kendisini yönetimin üstünde gördüğünü anlatan Saraç, buna müsaade edemeyeceklerini aktardı. Saraç, "Bu üniversitede 27 bin 500 öğrencimiz var. Biz yönetim olarak her düşünceden öğrencimize eşit mesafede ve aynı demokratik bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Burada hiçbir grubun diğerlerinin üzerinde tahakküm kurmasına müsaade edemeyiz. Etkinliğe karşı olan gruptaki öğrencilerimiz nasıl kendi organizasyonlarını özgürce gerçekleştirebiliyorlar ve biz buna imkan veriyorsak, diğer öğrencilerimize de aynı hakkı tanırız. Daha önce de bir grup buna benzer bir müdahalede bulundu. Yönetimin verdiği kararı kabul etmediklerini ancak kendileri izin verirse etkinliğin olabileceğini söylediler. Biz böyle bir şeye asla izin veremeyiz. Ne olursa olsun senin özgürlük alanın diğerinin özgürlüğüne dokunduğu yere kadardır diyoruz” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı