Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Böyle skandal görülmedi

30 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı İzmir Gaziemir Belediyesi’nin sponsor olduğu bir kitap inanılmaz bir skandalı da ortaya çıkardı. Yunan bir yazarın kaleme aldığı kitapta 1919 yılında Yunan askerinin İzmir’i kurtarmaya geldiği ve Osmanlı devletinin Hristiyanlara karşı zulüm yaptığı anlatılıyor.

Kitabın adı; Vatanım Sevdam Seydiköy, yazarı ise Yunan olan Maritsa Saritziotou Spyrou. Yunan yazar, kitabın bir bölümünde 1919 yılında Yunan askerinin İzmir'i kurtarmaya geldiğini iddia ediyor. Ayrıca Osmanlı devletinin Hristiyanlar'a karşı zulüm yaptığı öne sürülüyor.

'KİTABI SİZLERLE BULUŞTURMANIN GURURUNU DUYUYORUZ'
Tüm bu iddialar yazarın görüşü. Skandal ise CHP'li Gaziemir Belediyesi'nin böyle bir kitaba sponsor olması. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Şenol, kitapla ilgili görüşlerini ilk sayfada paylaşmış. Şenol, 'Bu kitabı siz Gaziemirliler ile buluşturmanın eşsiz gururunu yaşıyoruz' diyor.

'BİZ DE AYNI DÜŞÜNCELERE KAPILMIŞTIK'

Yaşanan skandalla ilgili Beyaz Haber ekibinin ulaştığı Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, olaya kültür yayını olarak baktıklarını ifade etti. Yazılanları ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdiklerini söyleyen Şenol, 'Türkçeleştirdiğimizde biz de aynı düşüncelere kapılmıştık. Ama sonuçta onun kendi düşünceleridir' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı