Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk bayrağını yaktılar

29 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Güney Kıbrıs'ta kriz nedeniyle kızgın olan Rumlar, öfkelerini Türk bayrağından çıkarttı.

Kıbrıs Rum kesimi 'nde Lefkoşa 'nın en büyük medyanı Elefteria 'da (Hürriyet) bankaların önünde kuyruk bekleyen öfkeli Rumlar, bir Fransız turist Türk bayrağı açınca küplere bindiler. Adını açıklamayan sadece Fransız olduğunu söyleyen turist Türk bayrağını açınca, etrafını Rumlar sardı. Genç bir Rum bayrağı Fransız turistin elinden alarak yırtmaya çalıştı. Başaramayınca Rum bir kadın bayrağı alıp yaktı.

Kent merkezindeki meydanda, uzun süre sonra yeniden açılan bankaların önünde bekleyen Rumlar, Türk bayrağı açan Fransız turisti görünce linç girişiminde bulundu. 30-35 yaşlarında olduğu görülen kişiyi Rumların elinden polis kurtardı.

Ülkedeki mali kriz nedeni ile öfkeli olduğu görülen Rumlar, Türk bayrağını eylemcinin elinden aldıktan sonra yakma girişiminde bulundu. Başaramayınca Rum bir kadın bayrağı alıp yaktı.

Bankalar açıldı
Güney Kıbrıs'ta yaklaşık iki haftadır kapalı olan bankalar sonunda açıldı. Güney Kıbrıslılar bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bankaların açılmasını bekleyen müşterilere günlük 300 euro limitleri olduğunu hatırlaran ve diğer kısıtlamaları açıklayan listeler dağıtıldı. Lefkoşa'daki çoğu banka şubesinin kapısında sayıları 1 ile 3 arasında değişen güvenlik görevlileri görev yapıyor. Bu güvenliklerin bir kısmı silah da taşıyor.

İçinde milyarlarca euro bulunan 5 gemi konteynırı dün gece adaya getirilmiş ve Merkez Bankası'na teslim edilmişti. Para konvoyuna bir helikopter ve polis arabaları eşlik etii.

Bankalar 15 marttan beri kapalıydı.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı