Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Bu zulüm artık bitmeli''

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) ülke genelinde başlattığı eylemle Bursa’da başörtülü öğretmenler, ‘Artık bu zulüm bitsin’ diyerek derslere başörtüyle girdi.

‘Hakkınızda soruşturma açılırsa ne yapacaksınız?’ sorusunu öğretmenler, “Gerekirse bedel ödeyeceğiz” diye cevapladı. Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) ülke genelinde başlattığı eylem kapsamında Küçükbalıklı Anaokulu Müdiresi Zeynep Altınok ve başörtülü öğretmen arkadaşları, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nde eylem yaptı. Ardından Küçükbalıklı Anaokulu'na başörtüyle giren öğretmenler sınıflarda ders anlattı.Memur-Sen Bursa Kadın kolları Başkanı ve Gürsu Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Özlem Tunç, “Yıllardır bize görülen zulmün Son bulmasını istiyoruz. Artık başı açık veya kapalı ayrımının yapılmasını istemiyoruz. Başımdaki örtü dinim gereğidir, bu benim zekamı veya becerimi etkilemiyor. Bu tür yasağın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Memur-Sen olarak karar alındı ve bizler sendikal hakkımızı kullanacağız. Soruşturma açılırsa gerekirse bedelini ödemeye razıyız.” dedi.

Küçükbalıklı Anaokulu Müdiresi Zeynep Altınok ise artık ayrımcılığın Son bulmasını istediklerini söyledi.

Altınok, “Başörtülü öğretmenlerimizin derse girmesine tepki gösteren okul müdürleri olduğu duyumunu aldık; ben de okul müdürüyüm. Bu zulmün bitmesinden yana tavrımızı koyuyoruz ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte derse başörtülü giriyoruz. İnsanları ‘başı açık veya kapalı, kravatlı, mini etekli’ diye ayırmalarını istemiyoruz. İnisiyatif alarak okulumda derslere giriyoruz. Benim okulumda mini etekli öğretmenim de var başörtülü de, kolu kısa giyen de var kolu uzun giyen de var. Burası demokratik bir ortam.” diye konuştu.

Ardından öğretmenler başörtüyle sınıflara girip ders anlattı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı