Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Türkiye suikastı çözsün''

11 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kürdistan Enformasyon Bürosu'ndaki cinayetlerin Fransa hükümeti tarafından hiçbir tereddüte yer bırakmayacak şekilde derhal aydınlatılmasını istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demirtaş, bütün Kürt halkına başsağlığı diledi. Fransa hükümetinin bu katliamı hiçbir tereddüte yer bırakmayacak şekilde derhal aydınlatmasını beklediklerini dile getiren Demirtaş, "Paris'in en işlek bölgesinde alenen işlenen bu suikastların üstünün örtülemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Dünyanın her yerinde Kürde sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki halkımızın özgürlüğünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyeceğiz. Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Kadın özgürlük mücadelesinin de neferleri olan arkadaşlarımızın katillerinin gizlenmemesi, cinayetin üstünün örtülmemesi için halkımızı bulunduğu her yerde protesto gösterileriyle bu katliamı lanetlemeye ve Kürt halkının şehitlerini sahiplenmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Demirtaş ve Gültan Kışanak, Paris'teki cinayetlerle ilgili Fransa hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmak hem de Kürt kadın siyasetçilerin cenazesine katılmak üzere Paris'e gidecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı