Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Karakutu''nun cezası onandı

9 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı İhaleye fesat karıştırmakla suçlanan CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karakutu'su olarak bilinen Gürsel Erol'un 4 yıl 2 ay hapis cezası onandı. O yargıtay kararına ise Beyaz Haber ulaştı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nin CHP'li Gürsel Erol'a verdiği 4 yıl 2 aylık hapis cezasını onadı.

Tunceli Çemişgezek entegre hastanesi inşaatı ihalesine fesat karıştırmakla suçlanan Gürsel Erol'un ihalenin Gülhasan Atlı ve Hasan Korkmaz isimli sanıklarda kalması için diğer sanıklarla toplantı yaptığı ispat edilmişti. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi Gürsel Erol'a 4 yıl 2 ay hapis cezası vermişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi yerel mahkemenin Erol'a verdiği hapis cezasını onadı. Yargıtay kararına yalnızca Beyaz Haber ulaştı.

Yargıtay kararında, Erol'un ihaleye fesat karıştırmak amacıyla diğer sanıklarla yaptığı toplantıya ilişkin delillerin kesin olduğu belirtildi. Ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi Güsel Erol'un 4 yıl 2 aylık hapis cezasınasın onanmasına 24 Aralık 2012 tarihinde oybirliğiyle karar verdi.

'OLAYLI KURULTAYDA DA SAHNEDEYDİ'

Gürsel Erol CHP'nin olaylı kurultayında sahnedeydi. Gürsel Erol'un Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Karakutu'su olduğu öne sürülüyordu. Kılıçdaroğlu'nun Erol'a,'delegeleri genel merkezin yanında olan Oğuz Kağan Salıcı'yı desteklemeleri için ikna et' dediği iddia edilmişti. Gürsel Erol CHP'nin 19 Temmuz 2012' deki kurultayında da Beyaz Haber kamerasına delegelere liste talimatı verirken yakalanmıştı.

GÜRSEL EROL HAKKINDAKİ İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Bazı partililer kurultayda Milletvekili İsa Gök'ü konuşturmayan ve tartaklayanları Gürsel Erol'un organize ettiğini öne sürmüştü. Erol'un partiye 750 bin dolara mal olan o kurultayı organize eden isim olduğu da iddialar arasındaydı. İddiaya göre Erol parti okulu olarak kullanılan CHP'nin eksi genel merkezindeki trilyonluk tadilat işlerini de organize etmişti.

'Genel merkezde odam yok' diyen Gürsel Erol'un odası olduğunu da Beyaz Haber ortaya çıkarmıştı.

Gürsel Erol'un ismi olaylı kurultay'ın ardından da Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasıyla gündeme geldi. Tekin istifa etmiş ve Kılıçdaroğluna,'Genel merkezde bir çete var. Partiyi Gürsel Erol gibi isimlerle yönetecekseniz beni maydonoz etmeyin' demişti.

İddiaya göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu Gürsel Erol'a, İstanbul İl Başkanlığı seçimi içinde görev vermişti. BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı