Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP'lilere net uyarı

5 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP heyetinin İmralı ziyaretiyle ilgili, "Şayet arzu edilen istikamette süreç gelişir ise bu hadiseler de gelişerek devam edilebilecektir.Ama aksi takdirde bu sürecin, yapılan bu görüşmenin farklı noktalara çekilmesi, istismar edilmesi, yanlış amaçlar için kullanılması halinde ise bunun devamı gelmeyecektir" dedi.

Adalet Bakanı Ergin, 5. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türk büyükelçilerine Ankara Palas'ta verilen akşam yemeğinden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ergin, bir gazetecinin ''İmralı süreciyle ilgili olarak bir değerlendirmenizi isteyeceğiz. Bunun daha önceki süreçlerden ne gibi bir farkı var acaba?'' sorusu üzerine, "TBMM'de milletvekili olarak görev yapan parlamenterlerimiz zaman zaman Bakanlığımızdan izin talep ederek değişik cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklularla görüşmek isterler. Bu çerçevede Bakanlığımız bunlara izin verir. Yine bu çerçevede Sayın Ahmet Türk ve Sayın Ayla Akat, Bakanlığımıza müracaat ederek İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmek istemişlerdir. Bakanlığımız da bu müracaatı değerlendirmiş ve onlara görüşme izni vermiştir. Bu çerçevede bugün itibariyle sabahtan İmralı Adası'na giriş yapmışlar ve adada hükümlü ile görüşüp öğlen saati geri dönmüşlerdir. Hadise, bundan ibaret" dedi.

Bir gazetecinin "Umutlu musunuz bu süreçten?" sorusuna Ergin, şu yanıtı verdi: "Elbette ki bu görüşme talebine izin verilirken bu süreçten ülke adına millet adına bir yarar mütalaa edilmiştir. Şayet arzu edilen istikamette süreç gelişir ise bu hadiseler de gelişerek devam edilebilecektir. Ama aksi takdirde bu sürecin, yapılan bu görüşmenin farklı noktalara çekilmesi, istismar edilmesi, yanlış amaçlar için kullanılması halinde ise bunun devamı gelmeyecektir." Ergin, "BDP'lilerden başka herhangi bir kişi ya da grubun görüşmesi mümkün olur mu?" sorusu üzerine ise, "Tabii aslolan burada, Türkiye'de uzun yıllardır devam eden ve bu ülkeyi de bu milleti de rahatsız eden terör illetinin ortadan kalkmasıdır. Bu amaca hizmet edecek olan her türlü yol, yöntem meşru dahilinde değerlendirilecektir. Bu açıdan devlet aklı bu tür imkanlarını kullanır. İhtiyaç görürse değerlendirir ve netice itibariyle ülkenin karşı karşıya olduğu sorunların küçültülmesinde, çözülmesinde bütün yöntemleri kullanır. Önümüzdeki süreçte de gelişmelere göre, olayların alacağı şekle göre bu tür tedbirlere müracaat edilebilir" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Buradan görüşmeler devam edecek anlamı da çıkabilir mi?" sorusuna Ergin, "Edebilir anlamı çıkar ama önemli olan bu görüşmenin amacına uygun bir şekilde sonuçlarının ortaya çıkmasıdır. Bu sonuçlar ortaya çıkmaya başlar ise elbette ki bundan sonraki süreçte de benzer çalışmalar yapılabilecektir" cevabını verdi.

Görüşmenin ne kadar sürdüğünün sorulması üzerine de Ergin, "Süresi çok önemli değil. Yani sabah, tabi yol bir hayli zaman alıyor. 1 saati aşkın bir görüşme oldu" dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı