Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Eyleme Dansla Müdahale Ettiler

2 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Endonezya'da benzine zam yapılacağı haberleri üzerine sokağa dökülen göstericilere polis ilginç bir uygulama ile karşılık verdi.

Surabaya şehrinde halk için çalıştıklarını söyleyen emniyet yetkilileri, göstericiler için dans etti. Polislerin müzik eşliğinde dans etmesi ise ilginç görüntüler oluştururken, göstericiler de sakinleşerek polislere eşlik etti.

Endonezya'da benzine bugünden itibaren yaklaşık yüzde 30'luk zam yapılacağı haberleri, ülke genelinde özellikle öğrencilerden oluşan kalabalık grupları sokağa dökmüştü. Parlamento, benzin zammı ile ilgili yaptığı toplantıda, hükümetin kararını iptal etti. Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono da benzin zammını resmen iptal ettiklerini duyurdu. Endonezya hükümeti, benzine devlet bütçesinden sağlayan sübvansiyonları kesme kararı almıştı. Bununla bir litre benzin 4 bin 500 rupiahtan (0,87 TL), 6 bin rupiaha (1,16 TL) çıkacaktı. Benzine zamn iptal edilirken, bugün halk eksi fiyattan benzin almaya devem etti.

Endonezya'da ülke genelinde benzin zammı protestoları zaman zaman polis ile çatışmalara dönüşürken, olaylarda zarar gören olmadı. Bu arada Surabaya şehrindeki gösteri sırasında ilginç bir olay yaşandı. Halk için çalıştıklarını söyleyen emniyet yetkilileri, göstericiler için müzik eşliğinde dans etti. Göstericileri de polisle birlikte dans etmesi ise renkli görüntüler oluşturdu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı