Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hortum Çadırları Yıktı

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesinde meydana gelen hortum, mevsimlik tarım işçilerinin barındığı 30 çadırdan 7'sini yıktı.

Can kaybının olmadığı hortumda, çadırları yıkılan tarım işçileri çamur deryası içinde kaldı.Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde denizden gelen hortum, Taşucu beldesi Çavuşbucağı Mahallesindeki boş arazide kurulu çadırları havaya uçurdu. Şanlıurfa'dan gelen 150 kişinin yaşadığı 30 çadırdan 7'si yıkıldı. Hortum da ölen ya da yaralanan olmadı. İki gündür devam eden yağmurun da etkisiyle toprak zeminin çamura dönüştüğü alanda çadırları yıkılan tarım işçileri zor anlar yaşadı. Hortum dolayısıyla demirleri yıkılan çadırlar yerle bir olan işçiler, açıkta kalan erzak, yatak ve giysilerini çamur ortamından kurtarmaya çalıştılar.Olayın heyecanını üzerinden atamadıklarını belirten tarım işçileri, hortumun bir anda gelip çadırları havaya uçurduğunu söylediler. Saat 08.00 civarında meydana gelen hortum olayında canlarını zor kurtardıklarını dile getiren işçiler, hortumu gördükleri anda çok hızlı bir şekilde minibüse koştuklarını ve kendileri aracın içinde korudukları ifade ettiler. İşçiler, hortumun aracın kapısını açma riskine karşında, 7 kişinin araç kapısını açılmasın diye tuttuğunu kaydettiler.
Hayvanlarının da hortumla birlikte sağa sola savrulduğunu açıklayan işçiler, perişan halde olduklarını dile getirdiler.AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu ve Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş hortumda zarar gören vatandaşlara gerekli yardımın yapılacağını ifade ettiler.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı