Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gerginlik Çıkaracak Sözler

18 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Gülten Kışanak, nevruz kutlamaları ile ilgili olarak, "Halkımıza söz verdiğimiz gibi yarın Kazlıçeşme'de olacağız" dedi.

BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Milletvekili Gülten Kışanak, nevruz kutlaması tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nevruz'da Kazlıçeşme'de olacaklarını söyleyen Kışanak, 'Bizler yarın daha önce halkımıza söz verdiğimiz gibi Kazlıçeşme Meydanı'nda olacağız. Biz halkımıza bu sözü vermiştik. Sözümüzün arkasındayız. Yarın halkımızı ulusal kıyafetleriyle, rengarenk eşarplarıyla, zılgıtlarıyla, coşkularıyla Kazlıçeşme Meydanı'na bekliyoruz. Hepimiz nevruzda buluşacağız. Nevruzuncoşkusu ve moralini doyasıya yaşayacağız. Bizim derdimiz zaten miting tertip etmek değildi. BDP olarak istediğimiz zaman istediğimiz konuda miting yapabiliriz. Biz halkımızın nevruz bayramını halkımız ile birlikte kutlamaya karar vermiştik. Bu kararlılığımız devam ediyor ' dedi.

Tüm vatandaşları nevruz kutlamalarına davet eden Kışanak, '2012 yılı nevruzu tarih yazacak, zalimlere karşı, zulmedenlere karşı, yasakçı zihniyete karşı, bu halka bayramı çok görenlere karşı halkın güçlü bir cevabı olacak. Biz buradan tüm halkımızı bir kez daha en görkemli haliyle en coşkulu haliyle nevruza katılmaya davet ediyoruz. Bu konuda biz şuna inanıyoruz ki halkımız kendi tarihsel geçmişine uygun olarak, kendi kültürel mirasına uygun olarak, yüreğinden kopan bir sevda ile nevruzu kutlayacaktır.Bu konuda hiçbir tereddüt ve kaygımız yok ' diye konuştu.

Hükümete de çağrıda bulunan Kışanak, 'Bırakın halkımız bayramını yaşasın, halkımız nevruzu istediği gibi kutlasın. Ben iddia ediyorum hükümetin talimatı olmazsa, içişleri bakanlığının kışkırtması olmazsa, polisin müdahalesi olmazsa, engellemeye yönelik bir tutum olmazsa, nevruzda gerginlik yaşanmayacaktır. Bundan ardımız gibi eminiz. Nevruzun bir koordinasyon ve düzen içinde yürütülmesi için partimiz üzerine düşenleri yerine getirmiştir. Halkımız büyük bir sağduyuya sahiptir. Bu konuda halkımızapartimizden kaynaklanan asla bir sorun yoktur. Bayram kutlamak izne tabii değildir. İzin almak zorunda da değiliz bayram yapmak için biz bayram yapacağız ' ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı