Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hem CHP hem BDP'ye kızdı

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, isim vermeden Suriye krizi ile ilgili AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın "3 saatte Şam'a varırız" sözlerine sert tepki gösterdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Kandil’e 1 saatte gitmeyi ağızlarına alamayan acizler Şam’a 3 saatte varılacağı müjdesini vermişlerdir. Türk milleti Şam’a değil Kandil’in kalbine Türk bayrağının dikilmesini istemektedir" diye konuştu.

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Meclis'teki 367 krizini değerlendirdi. Bahçeli "Erken seçim teklifiyle ilgili CHP tehlikeli siyasi bir oyun oynuyor. CHP, bu siyasi oyunda kendisi boğulacak" dedi.

Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar şöyle:

Suriye ölçeğinde yaşanan gerilimler, karşılıklı restleşmeler her şeyin göstergesidir. Suriye uçağı Ankara’ya indirilmiştir. Askeri malzemelerin olduğu ve alıkonulduğu açıklanmıştır.

Uçakta silah bulunup bulunulmadığı ayrı bir tartışma konusudur. Uçakta silahtan başka radar aparatlarının bulunduğu iddia edilmiştir. Bu doğru ise AKP hükümeti birileri tarafından yanlış yönlendirilmiştir. Başka ülkeler arasındaki kavgaya Türkiye’yi figuran olarak yerleştirilmesi çabası yerini bulmayacaktır.

ŞAM'A DEĞİL KANDİL'İN KALBİNE GİRİN

Bu müdahaleler dozunda yapılmalıdır. Karşı tarafı tahrik edici atılımlardan kaçınılmalıdır. AKP hükümeti göz göre düştüğü ateş çukurunda tam yol ilerlemektedir. Suriye sürecini taşımaz bir sonuca sürüklemektedir. Suriye hava sahasını Türk uçaklarına kapatmış, misilleme kartını açmıştır. Suriyeli mülteciler sınırı aşmıştır. Kandil’e 1 saatte gitmeyi ağızlarına alamayan acizler Şam’a 3 saatte varılacağı müjdesini vermişlerdir. Türk milleti Şam’a değil Kandil’in kalbine Türk bayrağının dikilmesini istemektedir.

LAF ÇOK İCRAAT YOK

Artık AKP hükümeti tüm sınırları aşmış, dipsiz bir demagoji kuyusuna gömülmüştür. Laf çoktur, icraat yoktur ve hezeyan tarifsizdir. Bu zihniyetin suyu yokuşa akıtmakta, yalancı pehlivanlıkta ve yürüyen tekere çomak sokmakta üstüne rakip bulunmamaktadır. Stratejik kâbus filminin ana aktörü haline dönüşen Türk dış politikası bunun ispatı ve her yönüyle de göstergesidir. Nitekim Türkiye için neyin iyi, neyin doğru; hangi ilişki ve diyalogların yerinde olduğu belirsiz olduğu kadar da şaibeli hale gelmiştir.

HAYALLER BİR BİR GERÇEK OLDU!


Halep ve Gaziantep’te ortak hükümet toplantıları, Başbakan Erdoğan ile Esad arasında kurulan kişisel muhabbet ve ailevi yakınlıklar, müştereken yapılan askeri manevralar ve serbest ticaret anlaşmaları yerini şimdi tam aksi bir duruma bırakmıştır. Geldiğimiz süreçte, Suriye tarafından 22 Haziran’da keşif uçağımız düşürülerek 2 pilotumuz, 3 Ekim’de top atışıyla 5 vatandaşımız şehit edilmiştir.

AKP hükümeti haklıdır, zira Suriye politikasında bile “Hayaller bir bir gerçek olmuştur.” Başbakan Erdoğan Esad rejiminin devrilmesine ısrarla kendisini vakfetmiş ve siyasetini buna endekslemiştir. Birleşmiş Milletler Teşkilatına yaptığı son çağrı da bunun belirtileri arasındadır.

CHP SİYASİ OYUNDA BOĞULACAK


Erken seçim teklifiyle ilgili CHP tehlikeli siyasi bir oyun oynuyor. CHP, bu siyasi oyunda kendisi boğulacak. Cumhurbaşkanı teklifi reddederse biz attığımız adımın arkasında olacağız


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı