Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Eylemde olay çılardılar

10 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başkent’te Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısını protesto etmek için TBMM'ye yürümek isteyen DİSK üyeleri Meclis’in hemen karşısında polis tarafından durduruldu.

Polis barikatını aşmak isteyen göstericilere emniyet güçleri, biber gazıyla müdahale etti. Grup üyeleri ise ellerine geçirdikleri bayrak sopası, taş ve pet şişelerle polise karşılık verdi. Kızılay Süleyman Sırrı Caddesi’nde toplanan grup üyeleri, buradan Meclis’e doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında, ‘Vesayetçi, yasakçı sendikalar yasası istemiyoruz’ pankartı açıp, çeşitli sloganlar attı. Eyleme bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Meclis’e yaklaşan grup üyelerinin önün Akay Kavşağı’nda kesildi. Emniyet güçleri grup temsilcilerine açıklamanın burada yapılmasını, daha ileri gidilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

DİSK yöneticileri ise Meclis önünde açıklama yapmakta kararlı olduklarını belirtti.

Bu sırada CHP’li bazı milletvekilleri eylem alanına gelerek, yolun açılması için emniyet yetkilileriyle görüştü. Ancak, CHP’li vekillerin bu girişimi de sonuç vermedi. Bunun üzerine eylemciler polis barikatına yüklendi. Polis ekipleri göstericileri dağıtmak için biber gazı sıktı. Yaşanan arbede sırasında eylemciler ellerine geçirdiği kaldırım taşı, pet şişeleri polise fırlattı. Pankartların arkasına geçen bazı eylemcilerde bu şekilde barikatı geçmeye çalıştı. Bazı eylemciler ise ellerindeki bayrak sopalarıyla polise saldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri biber gazıyla grubu geri püskürttü.

GAZIN ETKİSİNİ SÜTLE GİDERMEYE ÇALIŞTILARUzun
süre devam eden gerginliğin ardından göstericiler oturma eylemi yaptı. Bazı eylemcilerin limonla, bazı eylemcilerin ise peçeteye süt döküp, gözlerini kapatarak gazın etkisini gidermeye çalıştığı görüldü.

Eylemciler, orta refüje uzanarak uzun süre gazın etkisinin gitmesini bekledi. Yaşana gerginliğin ardından DİSK üyeleri kısa bir açıklama yapıp olay yerinden ayrıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı