Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Maaşına Haciz Kondu

3 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Erdoğan lehine tazminata mahkum edildiğini belirterek maaşından ayda 2 bin lira kesildiğini söyledi.

Baydemir, yaptığı açıklamada, 24 Aralık 2009 yılında belediye başkanlarının gözaltına alınmış olmasından dolayı duyduğu tepkiyi ifade ettiğini belirterek, ''Çok açık, net bir dille ve açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki; kem söz hiçbir insana yakışmaz, kem söz söylemek bana da yakışmaz'' dedi.

Her şeyden önce mensubu olduğu siyasetin de üslubunun asla küfürü kabul etmediğini, bütün siyaset yaşamında 2 kez hükümete veya siyasi rakiplerine karşı kem söz kullandığını söyleyen Baydemir, bunlardan birinin Aralık 2009, diğerinin de Mayıs 2012 yılında yaptığını bildirdi.

Büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını savunan Baydemir, şöyle konuştu:

''Öyle bir noktaya gelmiş ki sözün hükmü maalesef kalmamış. Dolayısıyla benim kullandığım kem sözler aslında insani bir isyandır. Sözün hükmünün kalmamasından kaynaklanıyor. Keşke legal, demokratik siyasetin önü açık olsaydı, ben de bu sözü söylememiş olsaydım. Mahkemeler beni yargıladı. Başbakan lehine tazminata mahkum edildim. Dolaysıyla Son kuruşuna kadar da bu tazminatı ödeyeceğim. Tazminat için maaşımdan ayda 2 bin lira kesiliyor. Evimi satışa çıkardım. Satıldığında tazminatı toplu halde ödeyeceğiz. 2006 yılında banka kredisi ile eşim Reyhan hanım ile Kayapınar bölgesinde satın aldığımız bir evimiz vardı. Reyhan hanım evi satışa çıkardı. Ev satıldığında tazminatı toplu halde ödeyeceğiz. Çünkü şu anda faiz uygulanıyor.''

Baydemir, ''Gözümün önünde belediye başkanları cezaevine konulduğunda ben burada kendimi özgür hissedemem'' diyerek, BDP'nin seçilmişlerine dokunulur ve cezaevine konulursa legal, demokratik siyasetin meşrutiyetini yitireceğini iddia etti.

Osman Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Son 1,5 yıldır şiddetin dozunun artmış olmasından her 2 taraftan insanların toprağa düşmesinden KCK operasyonları ve operasyonların fikir babaları dökülen kandan sorumludur. Legal demokratik siyasetin kapılarını kapatırsanız şiddete meşrutiyet verirsiniz. Varsın benim bütün yaşamın cezaevinde geçsin.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Baydemir aleyhinde açtığı davada, 30 bin TL manevi tazminat kazanmış, Baydemir'den yasal faiziyle birlikte 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı