Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hayatta kaldılar ama...

14 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı Menderes ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan teknenin battığı kazada hayatını kaybeden 63 kişiden 60'ının cesedi, soğutma sistemi olan bir tırla Suriye'ye götürülecek.

Menderes ilçesi Baradan mevkisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden ve aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 63 kişiden 60'ının cesetleri, İzmir'deki 3 ayrı morgdan alınarak, tabutlarla Yeni Buca Mezarlığı'na getirildi.

Mezarlık alanında, Arapça yazılmış ''Ateşten denize'' yazılı pankart açan kaçak göçmenlerin yakınları, cenazeler geldikten sonra tabutlara sarılarak ağladı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından tıra yerleştirilecek cenazeler, bugün Suriye'ye gitmek üzere İzmir'den yola çıkacak.

-Kaçak göçmenlerin yakınları-

Kazada 11 akrabasını kaybeden Mehmet Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada sağ kurtulanlardan edindikleri bilgilere göre, Suriye'de ''Yuri'' ismindeki bir kişinin kişi başı 5 bin avro karşılığında bu işi organize ettiğini öne sürdü.

Oğuz, şunları iddia etti:

''Grup, tekneye binmeden önce Özdere'deki Kalemlik Orman Kampı'nda iki gün kalmış. Sonra tekneye binmişler. Yuri'nin kız kardeşi ve amcasının oğlu da teknedeymiş. Amcasının oğlu tekneye binmeden Yuri'yi arayıp ''Bu tekne bizi götürmez. Kapasitesinin üzerinde kişi biniyor. Ben binmek istemiyorum'' demiş ancak o da binmiş. Kazada Yuri'nin kız kardeşi de amcasının oğlu da ölmüş.''

Kazada 7 akrabasını kaybeden Abdurrahman Hasan ise ''Cenazelerimizi alıp Suriye'ye gideceğiz ve orada taziyeleri kabul edeceğiz'' dedi.

İzmir Menderes açıklarında 6 Eylül'de meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 63 kişi yaşamını yitirmiş, 2'si tekne kaptanı ve yardımcısı olmak üzere toplam 49 kişi sağ kurtarılmıştı.

Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri daha önce yakınları tarafından alınmıştı.

Muhabir: Emre Umurbilir / Ramazan Ercan

Yayıncı: Şükran Yücel


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı