Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Okul alışverişi 90 lira

11 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı 2012-2013 eğitim öğretim ders zilinin çalmasına sayılı günler kala öğrenci velilerini tatlı bir telaş sardı.

Çocuklarını eğitim öğretim yılına hazırlayan veliler, ellerinde ihtiyaç listesiyle mağaza mağaza dolaşıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenciler kadar velilerinde heyecanı arttı. Veliler heyecanlı olduklarını doğrularken, okul bütçesinin kendilerini zorladığını belirtti.

Öğrenci velileri, ellerini sıkıştırılan listedeki araç-gereçleri en uygun fiyata alabilmek için mağaza mağaza dolaşıyor.

Kırtasiyecilerde velilerin taleplerini karşılayabilmek için harıl harıl çalışıyor. Velilere kırtasiye malzemelerinin en kalitelisini en uygun fiyata sunmaya çalışan kırtasiyeciler, ürün yelpazesini geniş tutuyor. Kırtasiyeci Mehmet Bilgin, henüz okulların yeni açıldığını belirterek "Okullar açıldıktan sonra öğretmenler öğrencilere listeleri dağıttıktan sonra daha yoğun bir alışveriş temposu başlayacak. Geçen senenin fiyatları ile aynı fiyatlarla satış yapıyoruz. Biz küçük esnafız bizim fiyatlarımız daha düşük oluyor ama bazı aileler fiyatlar yüksek olsa da büyük mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu bizim için sıkıntı olsa da bizden de alışveriş yapan aileler oluyor. Çünkü büyük mağazalar bütün ihtiyaçları karşılayamıyor" dedi.

Bilgin, okul harcamalarında en büyük payın ilkokula yeni başlayan öğrencilere ait olduğunu belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü;”Her öğrencinin masrafı çok oluyor ama en çok alışveriş yapan ilkokula yeni başlayan öğrenciler oluyor. Yeni başlayan bir öğrencinin masrafı 100-150 TL arasında. Anaokulu öğrencilerinin masrafı 300 TL'ye kadar varabiliyor. Tabi kırtasiye ürünlerinin fiyatlarına göre bu miktar değişebiliyor. Mesela 10 liradan satılan çantalarda var 40- 50 liraya satılan da. Önlük fiyatları 15 liradan üniforma fiyatları 40 liradan, defterler 35 kuruştan satılıyor. İlkokul öğrencilerine kıyasla lise öğrencilerinin masrafı biraz daha azalıyor. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı