Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Üç Bin Metrede Yaşam Savaşı

9 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'na tırmanmak isteyen 2 gençten biri düşerek yaralandı.

Genç dağcılar, Jandarma Arama Kurtarma ve AKUT ekipleri tarafından bulundu. Yaralı dağcı, Sahil Güvenlik helikopteri ile alınarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kumluca'nın Adrasan beldesinde pansiyon işleten ailesinin yanına tatile gelen Eda Nevşehirlioğlu (25), sabah saatlerinde arkadaşı Gökhan Karabulut (22) ile birlikte birlikte Kemer'e bağlı Beycik köyü yakınından 3165 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na tırmanmak istedi. Motosikletlerini Selim mevkiinde çalılıkların arasına sakladıktan sonra tırmanışa geçen iki arkadaşın adrenalin dolu bir gün geçirme planı, Eda Nevşehirlioğlu'nun kaza geçirmesiyle kabusa dönüştü. Saat 09.30 sıralarında tırmanış yaptığı kayalık yamaçtan düşerek yaralanan Eda Nevşehirlioğlu, telefonla jandarma karakolunu aradı.

İki gencin dağda mahsur kaldıklarının duyulması üzerine Jandarma Arama Kurtarma Birliği, Orman Bölge Müdürlüğü arama kurtarma, AKUT ve 112 Acil Sağlıkve Kemer Özel Yaşam Hastanesi ekipleri, harekete geçti. Ekipler, saat 11.00 sıralarında kazazedelere ulaştı ve yaralı Eda Nevşehirlioğlu'na ilk müdahale yapıldı. Yaralı, daha sonra sedyeye alınarak dik yamaçtan indirilmeye başladı.

Saat 18.00 sıralarında 150 metre kadar aşağıya inebilen kurtarma ekibi ve kazazede gençler, havanın kararmaya başlaması sebebiyle durmak zorunda kaldı. Kurtarma çalışmalarının gece sürdürülmesi güç olacağından ambulans helikopter seçeneği üzerinde duruldu ancak kurtarma ekibinin ulaştığı noktaya inişin mümkün olmaması sebebiyle seyir halinde hasta alabilecek donanıma sahip Sahil Güvenlik helikopteri çağrıldı.

Saat 18.30 sıralarında olay yerine gelen Sahil Güvenlik helikopteri, keşif için iki personelini ekiplerin yanına indirdi. Helikopter, 4 denemeden sonra Nevşehirlioğlu'nu ve 112 Acil Servis Doktoru Gürel Kuleş'i iple çekerek helikoptere aldı ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Nevşehirlioğlu'nun arkadaşı ise kurtarma ekibiyle birlikte yürüyerek dağdan indi ve olay yerinde bekleyen Kemer Özel Yaşam Hastanesi sağlık ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Gökhan Karabulut, daha sonra ifadesinin alınması için Tekirova Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Eda Nevşehirlioğlu'nun kurtarıldığını Adrasan'daki pansiyonlarında duyan anne Seyhan Nevşehirlioğlu sevinç gözyaşlarına boğuldu ve kızını görmek için hastaneye gitti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı