Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pkk'nın Silahları Esad'dan

8 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, PKK’nın Şemdinli ve Hakkari saldırılarını düzenlemesinin arkasında Beşar Esad’ın yanısıra Arap baharının hedef aldığı diktatörlüklerin beslediği bir organizasyon olduğunu söyledi.

PKK 'NIN BOYUNU AŞAN İŞ

30 yıldır PKK 'nın çeşitli saldırılarının arkasında terör örgütünün yaslandığı çeşitli konjonktürler var. Kuşkusuz terör örgütünün stratejisi var; ama bunu uygularken bölgede ortaya çıkan konjonktürlerin yaptığı iş birlikleri var. Şemdinli 'de günlerdir operasyon sürüyor. PKK 'nın buraya yaptığı yığınak ve yönlendirdiği terörist sayısı çok fazla. Bu bir örgüt olarak PKK 'nın boyunu aşan bir iş.

ESAD 'IN DESTEĞINI AÇIKÇA BİLİYORUZ


Şu anda Suriye 'nin kuzeyinde Esad 'ın PKK 'ya belli bölgeleri terk ettiğini biliyoruz. Bugün Suriye 'nin kuzeyindeki Kürtlerin elde ettiği kazanımlarla, PKK 'nın oralarda fiili yönetim ilan ettiği süreci birbirinden ayırmak gerekir. Çünkü PKK 'ya fiili yönetim kurduğu alanlar Esad tarafından verildi. Ve bugün Esad 'ın PKK 'ya siyahla, para yardımında bulunduğunu açıkça biliyoruz. Bu olayın bir boyutu.

SADDAM 'A DA YAPMIŞLARDI

İkinci boyutunda ise, geniş anlamda Türkiye 'nin bölge politikasındaki etkinliğini geriletmek, dar anlamda ise Suriye konusunda Türkiye 'nin dikkatini kaydırmak için PKK 'nın bu konjonktürün içine yerleştiğini görüyoruz. PKK aynısını Saddam döneminde de yapmıştı. O zamanda Saddam ile muhalifler arasında mücadele sürerken Saddam 'a karşı bir tutum olmadı. Saddam 'dan silah desteği almaya devam etti. Saddam 'ın gitmesinden Sonra Kuzey Irak 'ta fiili bir durum yarattı. Şimdi benzer bir şey gerçekleştirmeye çalışılıyor.

DİKDATÖRLERİN BESLEDİĞİ ORGANİZASYON

Şemdinli 'de yapmaya çalıştığı Esad tarafından kendisine fiili yönetim kurmak üzere Suriye 'nin kuzeyine verilen yerleri bir zincirin halkaları gibi göstermek istiyor. Bu çerçevede de Şemdinli 'de belli bir zaman diliminde, belli yerlerde hakimiyeti ele geçirme planı yaptı. Böylece bütün bir bölgede PKK 'yı Arap Baharı dalgasının bir parçası gibi göstermeye çalışacaktı. Halbuki PKK 'nın Arap dalgasının hedef aldığı diktatörlüklerin beslediği bir organizasyon olduğu Şemdinli saldırısıyla bir kez daha görüldü. Bu noktada Şemdinli, Hakkari saldırısını sadece Suriye olayına indirgemiyoruz. Ama Suriye 'deki rejimin bu olayın önemli bir boyutu olduğunu görmek lazım.

DEVLET DEĞİL ORGANİZASYON

Bir de hiçbir devleti doğrudan suçlamadan ki delil olmadan suçlamak doğru olmaz. Ama genel olarak PKK 'nın bölgede Türkiye 'nin etkinliğinden rahatsız olan belli odakların kurduğu bir organizasyonun uygulayıcısı olarak hareket ettiğini görmek gerekir. Zamanlama ve strateji açısından PKK 'nın aklını ve kapasitesini aşan bir hareket. Son Şemdinli saldırısının zamanlaması boyutu ve süresi bu çerçevede ele alınmalıdır. Ama netice itibariyle bugün güvenlik güçleri PKK 'nın bu stratejisini çökertmişlerdir. Şemdinli 'de hakimiyeti kuramayacağını anlayan PKK bugün (dün) şehitler verdiğimiz Hakkari saldırısını gerçekleştirdi.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı