Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Memuru Enflasyona Ezdirmedik'

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray'ın devam ettiğini belirterek, "İnşallah 29 Ekim 2013'te bu dev projeyi hizmete alarak Londra'yı Pekin'e bağlayacağız." dedi.

AK Parti 75. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin 2002'de 34 milyar dolar iken bu rakamın yüzde 405 arttığını vurguladı. 9,5 yılda derslik sayısının 170 bine ulaştığını anlatan Erdoğan, Fatih projesini başlattıklarını ve tüm dersliklere internet, akıllı tahta ulaştırdıklarını söyledi.

Tüm öğrenci ve öğretmenlere de akıllı tablet ulaştıracaklarını anlatan Erdoğan, "Türkiye üniversiteleriyle de büyümeye devam ediyor. 2002'de ülkemizde üniversite sayısı 76'ydı, biz buna 90 yeni üniversite ilave ettik. İstiyoruz ki her ilde bizim üniversitelerimiz olsun. 12 Haziran seçimlerinden itibaren bir üniversite daha kazandırmış olduk. Üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarı 2002'de 45 lira idi, biz bunu 260 liraya çıkarttık. Şuanda her öğrenciye 440 lira ödüyoruz." dedi.

Sağlıkta dönüşüm programının aynı hızla devam ettiğini dile getiren Erdoğan, ambulans sayısının bugün 2 bin 840 olduğunu belirtti.

Şuanda 19 helikopter ve 2 uçak ambulansının hizmet verdiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bizden önce bunlar yoktu, şimdi çıkılması zor yerlere paletli ambulanslarımız çıkıyor. 2002 yılında hastanelerimizdeki nitelikli yatak sayısı 6 bindi, bugün 39 bin oldu. Bilgisayarlı tomografi cihazı şimdi bin 85 tane, diyaliz cihazı 4 bin 891'di şimdi 14 bin 364'e yükseldi. 9,5 yılda ilaç fiyatlarını 250 kez düşürdük. Devamlı pazarlıktayız, devamlı düşürmeye çalışıyoruz. Eczane karmaşasına son verdik. Artık benim vatandaşım istediği heryerden ilacını alabiliyor. Devletin kendi elindeki hastaneler, emekli emekliye, SGK'lı SGK'lı ya hizmet veriyordu ve bir karmaşa oluyordu.

"SAĞLIK ÇALIŞANI 482 BİNE ULAŞTI"
Biz çok çektik. Gidersin SKK'ya doktor efendi sizi muayenehanesine çağırır. Hemen kart verilir, muayeneye çağırılır. Bundan da istisnaları zan altına sokmam ama bunu yapan Doktorlar oldu, bunları yaşadık." diyen Erdoğan, kamuda sağlık çalışanı sayısını 482 bin kişiye ulaştırdıklarını ifade etti.

Sağlık Meslek Lisesi mezunlarını arttırmanın gayreti içine gireceklerini açıklayan Erdoğan, onları hastaneler için yetiştireceklerini belirterek hastanelerde ebe ve hemşire açığı bulunduğunu kaydetti.

Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ihalesinin gerçekleştiğini 2-3 yıl içersinde bunu da bitireceklerini ve Asya'yı Avrupa'ya bağlamış olacaklarını dile getiren Erdoğan, "Marmaray devam ediyor, inşallah 29 Ekim 2013'te bu dev projeyi hizmete alarak Londra'yı Pekin'e bağlayacağız. Eskişehir-İstanbul arası tren hattının yapım çalışmaları neredeyse tamamlanmadık üzere, Ankara-İzmir YHT hattının ihale işlemleri başladı." diye konuştu.

Adalet konusunda 11 yılda 11 adalet sarayını hizmete açtıklarını anlatan Erdoğan, 99 adalet sarayının inşaatının ise devam ettiğini belirtti.

2010 halk oylaması ile başlayan, hukukta yeniden yapılanmanın son 1 yılda da devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Sadece son 1 yılda 721 hakim göreve başladı.

Toplam hakim sayısının yüzde 15'i kadarını biz son 1 yılda istihdam ettik. 4. bir yargı paketinin çalışmalarını da sürdürüyoruz." dedi.

Nükleer enerji çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Erdoğan, Mersin Akkuyu çalışmalarına başladıklarını, artık bir nükleer enerji santraline Akkuyu'da sahip olunacağını kaydetti.

"Tabii yapılan olumsuz propagandalara kimsenin itimat etmemesi lazım." diyen Erdoğan, "Ya nükleer enerjiden, ya hidroelektrik santralden elde edeceksiniz, ya rüzgardan varsa elinizde hakikaten böyle bir imkan yararlanacaksınız ama bunlar yoksa yapılmalıdır. Bir ikincisi bizim için de önemli Sinop'ta adım atacağız. İkinci nükleer santral görüşmeleri devam ediyor." şeklinde konuştu.

'AKTİF ROL ÜSTLENİYORUZ'
Birleşmiş Milletler'de, NATO'da ve bir çok uluslararası kuruluşta daha aktif görevler üstlendiklerini belirten Erdoğan, Afganistan'da, Somali'de tamamen insan merkezli yaklaşım sergilemeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda gücünü artırmaya devam ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Allah'ın izniyle, milletimizin hayır duası ile bizlerde kararlılıkla çalışarak bu süreci devam ettireceğiz. Türkiye için başlattığımız projeleri tamamlayacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde 2023'te farklı bir Türkiye'yi yürütmeye devam edeceğiz." Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, Siyaset Akademisi'nde ilk üçe girenlere ödüllerini verdi. Kahramanmaraş Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen ve bu yılki teması Necip Fazıl Kısakürek olan Şiir Festivali'nin Onur Ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmişti. Erdoğan'a ödülünü ise Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz takdim etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı