Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gözyaşlarını Tutamadılar

30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere konusunda adli idari sorgunun devam ettiğini belirterek, “Türkiye artık CHP dönemlerinde olduğu gibi ne askerin sivilin kulağını çektiği, ne de sivilin askerin ensesine vurduğu bir ülke değildir.

Ne de BDP’li kalleşlerin, PKK’lı kalleşlerin, açık söylüyorum, benim subayımı, askerimi arkadan şehit ettiği bir ülke değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hata yapan bedelini öder” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, terörle mücadelede ne kadar kararlılarsa, bu mücadeleyi insani ve hukuki hassasiyetlerle sürdürmekte de o kadar kararlı olduklarını söyledi.

Terörle mücadelede, demokrasi, insan hakları ve hukukun çiğnenmeyeceğini belirten Erdoğan, “Güvenlik güçlerimiz hem büyük fedakarlıkla, canı pahasına bu mücadeleyi sürdürüyor, hem de demokratik bir toplumdaki şeffaflık içinde harekete diyor. Biz hiçbir hatayı örtmeye çalışmayız. Ama hiçbir hata yüzünden de yargısız infaz yapmayız. Bu yüzden soruşturmaların nihayete ermesini beklemek en doğru olandır” dedi.

Uludere olayının terörle mücadelenin hassasiyetinden dolayı çok ciddi şekilde istismar edildiğini belirten Erdoğan, “Şimdi soruyorum, Silvan’da 13 şehit, Çukurca’da 26 şehit, yine Çukurca karayolunda 11şehit, Reşadiye’de 20 şehit, Aktütün’de 15, Olukpınar’da 9, Güngören’ de 18, Dağlıca’da 12. 90’lı yıllara gitmiyorum. Peki bu saydıklarımı niye konuşmuyorlar acaba? Niye bunlar gündeme getirilmiyor? Neden? Çünkü ucunun nereye dokunduğu belli de ondan. Ben milletimin hassasiyetine özellikle burada ifademle yaklaşmak istiyorum. Biz terör örgütünün istismarını anlarız, işleri bu, BDP’nin de istismarını anlarız, çünkü zaten onların iradeleri yok, ipleri terör örgütün elinde. Ama CHP’nin, ama medyanın, hatta uluslararası medyanın bu meseleyi istismar etmesi kabulleneceğimiz bir durum değildir” şeklinde konuştu.

“WSJ, ABD YÖNETİMİNİ SIKINTIYA DÜŞÜRMENİN GAYRETİNDE”
Wall Street Journal Gazetesi’nin Uludere’de istihbaratın ABD’den geldiğine yönelik haberine gönderme yapan Başbakan Erdoğan, “Sana ne ya, sana ne oluyor? Seni kim rahatsız ediyor? Sen nereden gocundun? Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek senin neyine? Biliyoruz ki şu anda ABD’de yaklaşan bir seçim var. Bu seçimde o da bireye çalışıyor. Bir yere çalıştığı için mevcut yönetimi sıkıntıya düşürmenin gayreti içinde. Niye? Mevcut yönetimin Türkiye ile münasebetleri iyiymiş de onun için. Neden? Çünkü Yahudi lobisi de rahatsız. Bakın, tezgah içinde tezgahlar kuruluyor. Bunların hepsine evelallah Türkiye gerekli cevabı sandıkta her zaman verdi, veriyor ve verecek” diye konuştu.

“BDP’Lİ KALLEŞLER…”
Devletin de hükümetin de Uludere’de şu ana kadar yapılması gerekenleri misliyle yaptığını belirterek, hadisenin hassasiyetiyle orantılı olarak son derece dikkatli takip edildiğini söyledi.

“Hiçbir şeyin üzerinin örtüldüğü, kapatıldığı yok” diyen Erdoğan, Uludere konusunda adli idari sorgunun devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye artık CHP dönemlerinde olduğu gibi ne askerin sivilin kulağını çektiği, ne de sivilin askerin ensesine vurduğu bir ülke değildir. Ne de BDP’li kalleşlerin, PKK’lı kalleşlerin, açık söylüyorum, benim subayımı, askerimi arkadan şehit ettiği bir ülke değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hata yapan bedelini öder, ödüyor ve ödeyecektir. Ama güvenlik güçlerini her olayda yargısız infazla suçlayanların, ama terör örgütü tarafından yapıldığı zaman hepsi beraber sarılıyorlar. Burada güvenlik güçlerimize yargısız infaza biz müsaade etmeyiz, kusura bakmayın, buna da kimsenin hakkı yok.”

Başbakan Erdoğan, “6 aydır Uludere’nin gündemde kalması acaba kime yarar sağlıyor, kime neye zarar veriyor?’ sorusunun çok önemli olduğuna işaret ederek, “Bu konunun böyle istismar edilmesinden, kim rant elde ediyor, bu konuyu sürekli gündemde tutanlar faturayı AK Parti’ye kesmek istenler acaba öbür taraftan kimin ekmeğine yağ sürüyorlar? Norşin katliamını, 15 kadın teröristin kendi deyimleriyle ‘korkak tavuklar tarafından yalnız bırakılmasını’, teknik takipte var bu, mağarada infaz edilen teröristleri, 30 yılda ölmüş 40 bin vatandaşı konuşmayanlar, sorgulamayanlar acaba bugün Uludere’de neden bu kadar hassaslar? Eğer bu soruların cevabı verilirse işte Uludere anlaşılır” dedi.

“GENÇLERİN KANIYLA BESLENEN BDP’YE , AKIL TUTULMASI YAŞAYAN CHP’YE İNAT”
Medya ve muhalefet partilerinin de yargı sürecine saygı durmak zorunda olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Uludere üzerinden AK Parti’ye, hükümete, hem de terörle mücadele karşı son derece sistemli bir operasyon yürütülüyor AK Parti’nin hükümetin terör sorununu çözmemesi, Kürt kökenli vatandaşların sorunlarını çözmemesi için son derece planlı bir kampanya yürütülüyor. Ben bugün milletime konuştum, bundan sonra da sadece milletime konuşacağım. Biz Kürt meselesiyle ilgili 2005’te Diyarbakır’da konuştuk ve üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz. Terör konusunda da sadece milletimizle yürüyeceğiz. Partimizin programında Doğu ve Güneydoğu sorunuyla ilgili iki sayfalık metin var. Orada bizim bu politikamız bellidir. Buradan hareketle Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizi oluşturduk ve bununla yola devam ediyoruz. Bizi hedef alan, kardeşliğimizi hedef alan bu kampanyalara karşı çok dikkatle olacağız. Gençlerin kanıyla beslenen BDP’ye inat, akıl tutulması yaşayan CHP’ye inat, birilerinin elinde oyuncak olan medyaya inat biz 14 Ağustos 2001’deki samimiyetimizle, cesaretimizle, gönül dilimizle, fitneye, fesada mahal vermeden çözüm için mücadeleye devam edeceğiz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı