Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fazıl Say'dan Hakaret

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Fazıl Say'dan, kendisine 'gitme' çağrısı yapan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a çok sert bir karşılık geldi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin uluslararası alanda tanıtımı açısından dünyaca ünlü Türk sanatçıların önemine değinerek Türkiye'yi temelli olarak terk etme sürecinde olan Fazıl Say hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu.

Bakan Günay, 'Ben kimsenin ülkemizden gitmesini, on milyonlarca insan Türkiye'ye koşarak gelirken insanların benim ülkemden başka yaşayacak yer aramasını büyük üzüntü ile karşılarım ve bunun geçici bir öfke olduğuna inanmak isterim. Bir süre sonra Türkiye'den daha güzel yaşanacak bir yer olmadığını yüksek sesle söylenecek hale gelmesini arkadaşlarımızın iç duyguları haline gelmesini arzu ederim' demişti. Bakan Günay Fazıl Say'a atıfta da bulunarak doğdukları topraklardan kopuş sevdasına kapılanların biran evvel bu sevdadan ve öfkeden vazgeçecekleri bir ortamı hissetmelerini ve bundan vazgeçmelerini temenni etmişti.

'KÜLTÜR BAKANI KES ZIRVALAMAYI'
İşte Bakan Günay'ın bu değerlendirmelerine ve çağrısına Fazıl Say'dan sert bir cevap geldi. Twitter adresinden Bakan Günay'a cevap veren Fazıl Say, 'Kültür Bakanı, kes zırvalamayı' ifadelerini kullandı. Say'ın attığı tweetler ise şöyle:




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı