Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Okul kül oldu

3 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha beldesindeki Karaçulha Çok Programlı Lisesi'nde elektrik kontağından yangın çıktı.

Ölen ya da yaralanan olmayan yangında prefabrik blok tamamen yandı. Okulda eğitime hafta sonuna kadar ara verildi.

Saat 13.30 sıralarında okulun bilgisayar atölyelerinin de bulunduğu 8 derslikli B Blok'ta çıkan yangın, rüzgârın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Öğrencilerin derste bulunduğu sırada çıkan yangında, öğretmenler kısa sürede öğrencileri tahliye etti. Yangına Fethiye, Karaçulha, Çamköy itfaiyelerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında okulun 8 dersliğinin bulunduğu B Blok kullanılamaz hale geldi.

OKUL HAFTA SONUNA KADAR TATİL EDİLDİ

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de okula gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Çalık, yangının dersliklerin hemen yanında bulunan elektrik direğindeki kontaktan çıktığını açıkladı.

Direkteki kısa devre sonrasında prefabrik bloğun tutuştuğunu anlatan Çalık, yangında hiç bir öğretmen ve öğrencinin zarar görmediğini söyledi.

OKUL TAŞIMALI EĞİTİM VERİYORDU

Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de yangın nedeniyle okulda hafta sonuna kadar eğitim öğretime ara verildiğini açıkladı.

Karaçulha Çok Programlı Lisesi'nde 874 öğrenci ve 40 öğretmen bulunduğunu ifade eden Gültekin, "Okulumuz 8'er derslikten oluşan 2 bloklu bir okuldur. Okula çevre köylerden 174 öğrenci taşımalı olarak geliyordu. Yangın nedeniyle 8 dersliğin bulunduğu B bloğu tamamen yandı. Allaha şükür yangında herhangi bir yaralanma olmadı. Yangının elektrik arızasından çıktığını tahmin ediyoruz. Çünkü görgü tanıklarının ifadesi bu yönde. Okulumuzu hafta sonuna kadar tatil ediyoruz." dedi.

ÖĞRENCİLERİN PANİĞİ KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan Karaçulha Çok Programlı Lisesi'nde çıkan ve 8 dersliğin kül olmasına neden olan yangını, öğrenciler cep telefonları ile görüntüledi. Yaşanan paniği ortaya koyan görüntülerde okulun alevler içinde kalması ve öğrencilerin bahçede yaşadığı şok görülüyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı