Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Karadeniz'de savaş oyunu

30 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün gece yarısı sürpriz bir kararla başlattığı Karadeniz’deki geniş katılımlı askeri tatbikatı yerinde inceledi.

Rus ordusunun savaş durumuna her an hazır olmasının test edileceği tatbikata 30’un üzerinde savaş gemisi, 7 bin asker, 250 zırhlı araç ve 20 savaş uçağı ve helikopterler katılıyor.Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov, uluslar arası hukuka göre 9 binden az personelin katıldığı askeri tatbikatları için diğer ülkelere bilgi verilmesinin gerekmediğini açıklamıştı. Peskov, NATO’da dahil müttefiklerin onayını almanın gerekmediğini, uluslararası pratikte bu her ülkenin hem planlı hem de ani manevra yapmak konusunda egemen hakkı olduğunu ifade etmişti.Rusya benzer bir sürpriz tatbikatı Şubat ayında Rusya’nın merkezinde yer alan Ural bölgesinde gerçekleştirmişti. Putin’in kapalı zarfla Şoygu’ya tatbikat emrini ulaştırmasının ardından, Sivastopol ve diğer bölgelerden savaş gemileri Karadeniz’e doğru hareket etti.Krasnodar Bölgesi’ne gelerek tatbikatı izleyen Putin’e, Savunma Bakanı Sergey Şoygu da eşlik etti. Putin ordunun manevra ve hareket kabiliyetlerini inceledi.Rusya’nın Karadeniz’de başlattığı geniş katılımlı tatbikatı değerlendiren uzmanlar, gelişmelerin Suriye ve Akdeniz’de yükselen tansiyonla bağlantılı olduğuna işaret ediyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı