Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Devlet içki yasağı koyamaz''

30 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Afyon'daki alkol yasağı ile ilgili olarak, "Mülki amir içilen yerleri düzenleyebilir ama tamamen yasaklanması doğru olmaz" dedi.

Bir dizi ziyaret için Kocaeli'nde bulunan Bakan Hayati Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'i ziyaret etti. Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, bugün gazetelerde yer alan Gümrük Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısında tüketiciyle ilgili bir düzenleme olmadığını söyledi.

Bakan Yazıcı, gazetedeki haber üzerine sorulan soruyu şöyle cevapladı:
"Çıkan kanunda tüketiciyle ilgili bir düzenleme yok. Ekonomik hayata ilişkin düzenlemelerin bir tarafı üreticiyi, bir tarafı tüketiciyi ilgilendirir. Her yasal düzenlemenin bir ölçüde tüketiciyle bağlantısı var. Ben dün şunu ifade ettim. Bakanlığın kanun tasarısı hazırlığı var. 477 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu'nu yeniden ele aldık. Ticari hayatta çok değişik yöntemler uygulanıyor. Mesafeli satışlar var, kapıda satışlar var sanal ortamda satışlar var. Hizmet üreten kurumların farklı isimlerde tüketiciye çok farklı fatura ettiği hizmetler var. Tüm bu alanlara ilişkin sorunları düzenleyen bir kanun tasarımız hazır. Önümüzdeki ayın 8'inde EPDK'da görüşeceğiz. Daha sonra Bakanlar Kurulu, sonra da Meclis'e götüreceğiz. Tüketiciyi koruma bağlamında da bizim bakanlığın bünyesinde özel olarak bu alandaki hakları aramasına zemin hazırlayan yollar mevcut. Şu anda mavcut kanun yürürlükte."

Bakan Yazıcı dün Meclis Genel Kurulu'nda Afyon'daki alkol yasağı ile ilgili yaptığı konuşmayla ilgili de açıklama yaparak, "Meclis'te bu tür görüşmeler çok renklidir. Bölümler üzerinde görüşme olur, sonra da soru cevap olur. Soru cevap kısmında bana yöneltilen soru üzerine bir cevabım oldu. 'Afyon'da alkol ve benzeri mamullerin yasaklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?' denildi. Ben Afyon'da mülki amirin alkolü yasakladığına dair böyle bir bilgiye sahip değilim ama bu tür ürünlerin tüketimiyle alakalı bir düzenleme yapıldığını basından öğrendim. Anayasamız da alkol ve bağımlılık yapıcı maddelerden çocukların ailenin korunması için devlete ve mülki amire görev verir. Mülki amir sorumlu alan içinde bu ürünlerin nerede içileceğine dair bir düzenleme yapabilir. Bu yasal bir düzenlemedir, görevi kapsamındadır ama tamamen alkol yasaklaması olursa doğru olmaz. Korumak için gerekli önlem alacaksınız ama onlara içecekleri bir yer de göstereceksiniz. Sanırım orada da içilecek yerler var" ifadelerini kullandı.

Ziyaret, Bakan Yazıcı'nın açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı