Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çocuklarımıza dokunma Hollanda! (6)

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Oğlu lezbiyen bir çifte evlatlık verilen Türk annenin, Erdoğan’dan yardım isteyeceğini söylemesi Hollanda’da tepkiye neden oldu

Hollanda 'da bir Lezbiyen çift tarafından bir Türk aileden evlat edinilen Yunus 'a (9) karşı Türkiye 'de başlatılan kampanyalara büyük tepki geldi. Bebekken evlatlık verilen Yunus 'un biyolojik annesi olan Nurgül Azeroğlu 'nun, geçen hafta Türkiye 'de konuk olduğu bir programda Başkabakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın bu ay içinde Hollanda 'ya yapacağı ziyareti hatırlatarak yardım istemesi ile tırmanan tepkiler karşısında lezbiyen aileye siyasi destek geldi.

'İyi ellerde mi? '

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodevick Asscher Türkiye 'nin tutumunu iç işlere karışmak olarak değerlendirerek “uygunsuz” diye tanımladı. Asscher, “tehlikede olan bir bebeğin” sosyal güvenlik kurumu tarafından alınmasını, yapılması gereken bir görev olarak değerlendirirken, “Biz insanları onların ırkına veya kalıtsal özelliklerine göre incelemiyoruz, çocukların sadece iyi ellerde olmasına dikkat ediyoruz” dedi. Milletvekili Mark Verheijen ise, Türkiye 'nin AB sürecinden bu gibi nedenlerle uzaklaştığını ima ederek, “Bazı ülkeler müzareke sürecinin buzdolabından çıkarılıp hızlandırılmasını istiyor ama bizim için o dolap bir derece daha soğudu” diye konuştu.

Adresleri değişti

Azeroğlu 'nun röportajının televizyonda yayınlanmasının ardından gelen tepkiler nedeniyle okuldan bir süreliğine alınan Yunus 'un ailesinin de adresi değiştirildi. İlgili kurumdan yapılan açıklamada “Bu insanlar inanılmaz bir iş yapıyor. Çocuğun etnik geçmişini, dilini öğrendiler fakat şimdi başlatılan bu cadı avı her yerde sorgulanmalarına sebep olacak. İnsanlar saklanmak zorunda bırakılıyor” denildi. Azeroğlu, iddiasında çocuğu yanlışlıkla düşürmesinin ardından Hollanda 'nın haksız yere elinden aldığını belirtti. Sosyal güvenlik kurumu ise yetersiz bakım yüzünden diğer iki çocuğun da alınmasına karar verildiğini, fakat ailenin Türkiye 'ye kaçtığı söylendi. Türk gruplar ise Başbakan Erdoğan 'ın gelişiyle birlikte eylem yapılması çağrısında bulundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı