Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'de İmralı çatlağı

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı CHP, çözüm sürecinde Başbakan Erdoğan'a 4 maddelik uyarıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi ile olağanüstü toplantıda bir araya geldi.Toplantının ardından parti sözcüsü Haluk Koç, çözüm süreci ile ilgili parti meclisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 4 maddelik uyarıda bulunduğunu söyledi.

Koç, 'Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı samimiyet ve dürüstlüğün asgari gereklerini yerine getirmeye; Türkiye Cumhuriyeti'ni hukuk kuralları dışına çıkartmamaya; kişisel ihtiraslarının belirlediği bir gizli kişisel ajandasının var olduğuna ve millete izah edemeyeceği angajmanlara girdiğine dair toplumdaki yaygın kuşkuları ortadan kaldırmaya; millete karşı ödemesi beklenen 'şeref' borcunun gereği olarak açık ve şeffaf olmaya ve doğruları bir an önce açıklamak için konuşmaya davet ediyor. ' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'nun başkanlığında olağanüstü toplandı. CHP Sözcüsü Haluk Koç, PM toplantısından sonra yapılan değerlendirmeleri ve alınan kararları açıkladı.

'Kürt sorunu' ve ona bağlı olarak ortaya çıkan terör sorununun, on binlerce vatandaşın hayatına mal olmanın yanında Türkiye 'nin kalkınma hedeflerini ve hamlelerini, bölgesel ve küresel ölçekte üstleneceği rolleri ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ülküsünü de 30 yıldır bloke ettiğini vurgulayan Koç, 'Gerçekçi, kalıcı ve sağlıklı bir çözüm bulunmaması halinde, sorunun, Türkiye 'nin geleceğini de karartacağı açıktır. Ülke adına sorumluluk üstlenenler, yaşananlara 'üç-beş çapulcunun işi' diyerek, kafalarını kuma gömerken; 1989'da soruna en doğru teşhisi koyan ve bu sorunun ancak barış ve özgürlükçü- çoğulcu demokrasi temelinde çözüleceğini savunanlar Cumhuriyet Halk Partililer olmuştur. ' diye konuştu.

Sosyal demokrat siyasetin, Kürt sorununun Parlamento çatısı altında çözümü için en radikal adımı atan, risk alan ve bedel ödeyen tek siyasi hareket olduğunu vurgulayan Koç, 'Sosyal Demokrat Hareketin Türkiye 'ye sunduğu barış imkânı ne yazık ki değerlendirilememiştir. Hal böyleyken ve CHP 'nin barışa katkıda bulunma taahhüdü 'senin kredine ihtiyacım yok' diye geri çevrilmişken, yürüttükleri süreçle ilgili halkı bilgilendirme ve toplumdaki endişeleri giderme sorumluluğu taşıyanlar, hem kendileri susuyor, hem de herkesi susturuyorken, bazı çevrelerin CHP 'yi suskunlukla suçlamaları abesle iştigaldir. ' ifadesini kullandı.

YAŞANACAK YENİ HAYAL KIRIKLIKLARININ VE ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN BEDELİ AĞIR OLACAK

Bugün gelinen yeni aşamada, halkın yüksek kardeşlik duygularından ve birbirine olan derin bağlılığından beslenen barış ve çözüm beklentilerinin yeni hayal kırıklıklarıyla sonuçlanmaması için Başbakan 'ı sorumlulukları konusunda bir kez daha uyarma ihtiyacı doğduğunu hatırlatan Koç şunları söyledi: 'Bu zorunlu uyarma, Sayın Başbakan 'ın kendisi, ortaklık yaptığı muhatabı ve birkaç arkadaşı dışındaki toplumun hiçbir kesiminin ve devletin hiçbir kurumunun bilgi sahibi olmadığı ve amacının barış olduğuna dair şüphelerin bile derinleştiği bir sürecin doğal sonucudur. Bu maksatla Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi olarak Sayın Başbakan'ı samimiyet ve dürüstlüğün asgari gereklerini yerine getirmeye; Türkiye Cumhuriyeti'ni hukuk kuralları dışına çıkartmamaya; kişisel ihtiraslarının belirlediği bir gizli kişisel ajandasının var olduğuna ve millete izah edemeyeceği angajmanlara girdiğine dair toplumdaki yaygın kuşkuları ortadan kaldırmaya; millete karşı ödemesi beklenen 'şeref' borcunun gereği olarak açık ve şeffaf olmaya ve doğruları biran önce açıklamak için konuşmaya davet ediyor, aksi takdirde yaşanacak yeni hayal kırıklıklarının ve çözümsüzlüğün bedelinin ağır olacağı hususunda, kendisini millet ve tarih bir kez daha önünde ikaz ediyoruz. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı