Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP önünde protesto!

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube üyesi bir grup, Van'da acil serviste görev yapan bir doktoru tartaklayan BDP Milletvekili Özdal Üçer'i partisinin genel merkezi önünde protesto etti.

Üçer’in partiden ihraç edilmesini isteyen grup üyeleri, BDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. BDP Genel Merkezi önünde toplanan grup üyelerinden bazıları dayak yiyen sağlık çalışanlarını temsilen kolu ve başı sargılı, gözü mor halde eyleme katıldı.

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, BDP’li Üçer’in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dr. Oğuz Eroğlu’na tekme tokat saldırdığını hatırlattı. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınayan Şahin, “Özdal Üçer’in yaptığı insafsız, vicdansız, merhametsiz, nezaketsiz, letafetsiz, onursuz yaklaşımı kınıyoruz. Olay sonrasında bir insan evladının göstereceği özeleştiriyi yaparak, hatasını telafi etmeyi seçmemiş, daha da küçülmeyi seçmiştir.” dedi.

Üçer’in sağlık çalışanlarından özür dilemesini isteyen Şahin, hekime yönelik şiddetin engellenmesi ve tüm sağlık çalışanlarının saldırganlara karşı korunması hususunda Sağlık Bakanlığı’nın kanuni düzenleme yapması gerektiğini kaydetti.

BDP’li vekilin partisinden istifa etmesini ve partinin de Üçel’i partiden ihraç etmesi gerektiğini belirten Şahin, “Savcıların sağlık çalışanlarına yönelik tüm saldırılarla özdeşleştirerek dokunulmazlığının kaldırılması yönünde tezkere hazırlayarak TBMM’ye göndermesini ve milletvekillerince ‘milletvekili’ adını kirleten bu kişinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup üyeleri üzerinde ‘Sağlıkta şiddete son’ yazılı siyah çelengi parti binası önüne bıraktı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem olaysız bir şekilde son buldu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı