Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kameralı çete takibi

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Gaziantep polisi, pes dedirten dolandırıcıları gizli kameralarla adım adım takip ederek bütün sistemini çözdü.

Operasyon için düğmeye basan polis 14 ayrı adrese baskın yaparak şebeke üyesi olduğu ileri sürülen 13 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Gaziantep'te vatandaşların kredi kartı bilgilerini rızaları dışında ele geçirerek, telefon bankacılığı ve internet üzerinden fatura ödeme işlemleri yapan bir şebekenin olduğu bilgisine ulaştı.

Cumhuriyet Başsavcısının talimatlarıyla harekete geçen Gaziantep polisi dolandırıcı şebekesi üyelerini gizli kameralarla tek tek takibe aldı. Yapılan takip sırasında şebeke üyelerinin halkın çoğunlukla kredi kartıylaişlem yaptığı yerler olan banka şubeleri, Tedaş vezneleri Gaski vezneleri ve alışveriş merkezlerinde vatandaşların ellerinde işlem yapmak üzere bulundurdukları kredi kartı bilgilerini yakınlık kurmak suretiyle ele geçirdiklerini tespit etti

Yapılan takip sırasında gizli kameraya yansıyan görüntülerde ise banka müşterisine yaklaşan şebeke üyesi kart ve kimlik bilgilerine bakarak cep telefonuna kaydettiği gözlendi.

Ayrıca şebeke üyelerinin banka müşteri temsilcileri ile görüşme yapma bahanesiyle masada duran banka müşterilerine ait kredi kartı ve kimlik bilgilerini aldıkları tespit edildi. Büyük bir titizlikle yürütülen operasyonda kart bilgilerini alan şebeke üyelerinin daha sonra bilinmeyen numaralar servisini arayarak isim ve adresdoğrultusunda kredi kartı talebinde bulunan müşterilerin telefon numarasını öğrendiği ve bu müşteriyi arayarak kendilerini banka görevlisi olarak tanıttıkları öğrenildi. Şebeke üyelerinin bu şekilde mağdur edecekleri banka müşterisinin bütün kimlik bilgilerine ulaştığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin topladıkları kredi kartları bilgileri ve kimlik bilgileri doğrultusunda GSM faturası, elektrik faturası, su faturası, Araç Sigorta Poliçesi, Digitürk ve TTNET faturasını yatırmak isteyen vatandaşlara faturamiktarının yüzde 50-60 oranında indirim ile yatırılması için anlaşarak bu faturaları yatırdıkları tespit edildi.

Yapılan uzun takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, 14 adrese sabahın erken saatlerinde baskın düzenledi.

Evlerde yapılan aramalarda 17 adet başka şahıslara ait nüfus cüzdanı, 36 adet kimlik fotokopisi, müşterilere ait banka kartı, telefon numaraları ve fatura ödeme bilgilerinin yazılı olduğu not defteri, 3 adet bilgisayar kasası, 3 adet 9 mm. fişek, 1 adet internet bağlantısında kullanılmak üzere cihaz, 22 adet GSM şirketlerine ait sim kart ele geçirildi.

Operasyonda örgüt üyesi 15 şahıstan 13'ü gözaltına alınırken 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Operasyon kapsamında şebeke üyelerine yüzde 50-60 oranında faturanı daha ucuz yatır fatura sahibi 67 şüpheliden 48'inin ifadeleri ardından talimat gereği serbest bırakıldı.

Şebekenin bu yöntemleri kullanarak 24 vatandaşı, banka kartı bilgilerini kullanarak toplam 26 bin TL dolandırdıkları tespit edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı