Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uludereli aileler Meclis'te

11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin faillerinin 104 gündür bulunamadığını bildirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kışanak, savaş uçaklarına kimin emir vereceğinin açık olduğunu belirterek, bu olayın sorumlularının kaçarak kurtulamayacaklarını bildirdi.

Kışanak, olayın sorumlularının bulunmasını istedi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in gaz bombalarının zararsız olduğunu yönündeki açıklamasını eleştiren Kışanak, Son 5 yılda 9 kişinin gaz bombalarıyla hayatını kaybettiğini öne sürdü. Kışanak'ın konuşması sırasında Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınları ellerindeki resimlerle grup toplantısının yapıldığı salona geldi. Grup toplantısına katılanlar salona giren grubu alkışlarla karşıladı. Grubun gelişinin ardından konuşmasını sürdüren Kışanak, "104 gün geçti ancak hala katiller ortada yok. Bu da ikinci bir acı, ikinci bir yara. Ne yazık ki bu ülkede 'katledenler bulunsun, hesap versin' demek için yeniden mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Aslında bu ülkede savaş uçaklarına kimin emir vereceği açık ve net. Savaş uçaklarına kimin emir vereceği belli değilse, bir gün o savaş uçakları gelip bu Meclis'i de bombalayabilir. Bunu mu demek istiyor iktidar, yargı? Buna inanmamızı mı bekliyorlar? Ortada açıkça üstü örtülmek istenen bir durum var. Bu sessizlik, gönüllü bir vesayet. Bu sessizlik bir suç ortaklığının sessizliği. Herkes biliyor, siyasi otoritenin izni olmadan kimse böyle bir operasyona kalkışamaz." dedi.

Kışanak'ın konuşmasının ardından aileler gelerek kürsüde konuştu.

Serhat Encü'nün ağabeyi Ferhat Encü, "Türkiye'nin F–16 savaş uçakları tarafından bombalama Sonucunda 34 insanımızı kaybettik. Makamı ne olursa olsun, ucu kime dokunursa dokunsun, adalet önüne çıkarılıp cezalandırılmalarını istiyoruz. Bu işin Meclis tarafından çözülebileceği inancı içindeyiz." dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise "Adaleti bu çatının altında arıyoruz. Ya bu sorunu bu çatının altında çözeceğiz ya da bu çatı hepimizin başına göçecek." dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı