Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bebeğe Dayak!

8 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Giresun’da alkolik babanın şiddetine maruz kalan ve Samsun’da özel bir hastanede tedavi gören Edanur bebek hayata tutunmaya çalışıyor.

10 aylık Edanur Yayla 'yı yaşatmak için seferber olan Medicana Hastanesi doktorları, bebeğin beyin zarı içinde toplanan kanı boşlatmak için yaptıkları ameliyatın başarılı geçtiğini belirtti. Solunum cihazına bağlı olarak hastaneye gelen bebeğin ilk olarak solunum tedavisini yaptıklarını anlatan Medicana Samsun Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ferhat Günaydın, şiddete dayalı bebeğin beyninde oluşan hasar nedeniyle beyin cerrahlarının olaya müdahale ettiğini söyledi. Ailenin onayının alınmasının ardından ameliyatın gerçekleştiğini kaydeden Günaydın, “Yapılan ameliyatta beyin zarı altında toplanan kan boşaltıldı. Şu an hastamız yoğun bakıma alındı. Hastanın tedavisi devam etmekte. Bu arada umut ediyoruz ki, yapılan tedaviler sonrası hastamız sağlığına kavuşacaktır.” dedi.

ANNE KORUMA İSTEMEDİ

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri hastaneye gelerek ameliyathane önünde bebeğinin sağlığına kavuşması için gözyaşı döküp dualar eden anne ile görüştü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü Adnan İpekdal, “Anne ile görevli arkadaşlarımız görüştü. Bizim kadın koruma evinde kalma teklifimizi kabul etmeyen 19 yaşındaki anne, kendi ailesinin yanında kalmak istediğini belirtti. Ancak biz devlet olarak sürekli şiddete maruz kaldığını öğrendiğimiz 10 aylık Edanur bebeği tedavisinin ardından Samsun 'da koruma altına alacağız.” açıklamasını yaptı.

17 YAŞINDA ANNE OLDU

Yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirten iki çocuk annesi N.Y. ise basın mensuplarıyla görüşmek istemedi.
Annenin 16 yaşında evlendiği, 17 yaşında hamile kaldığı, 2,5 yaşında bir çocuğunun daha olduğu öğrenildi. Olaydan sonra gözaltına alınan alkolik baba E.Y. 'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ve ilk ifadesinde çok pişman olduğunu söylediği belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı