Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bal reklamlarına dikkat!

25 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Çözüm adresi olarak İmralı ve Kandil’in gösterilmesi, politikanın kendi kendini inkârıdır.

Dünyanın neresinde öyle bir olay görülmüştür. Milletten oy almış, seçime girmiş ve Meclis'te de grubu bulunan bir partinin, başka bir yeri göstermesi, kendini görmemesidir ya da bir yere ipotek etmiş olmasıdır.” dedi.

Mehdi Eker, açılış törenine katılmak geldiği Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başbakan’ın 2005’ten bu yana Kürt sorunuyla ilgili olarak bir süreci başlattığına dikkat çeken Bakan Eker, çözüme yönelik olarak atılan adımlarla ilgili bir süreçte bulunulduğunu söyledi.

Barış içerisinde Türkiye’yi daha çok demokratikleştirmek ve sivilleştirmek için uğraştıklarını belirten Bakan Eker, yasal düzenleme ve uygulamalarla yeni projelerle sorunu çözmeye çalıştıklarını dile getirdi. Sorunun kendinden beslenen bir anlayışın bulunduğuna dikkat çeken Bakan Eker, Kürt sorununun büyümesinde politik çıkarları olan bir takım kesimlerin ya da politik yapılanmaların bulunduğuna işaret etti. Sorunun kendinden beslenen terör ve bir takım politik yapılanmaların olduğuna vurgu yapan Bakan Eker, bu sürecin sürekli provoke edilmeye çalışıldığını anlattı. Barış içerisinde çözüm geliştirilmesini istemeyenlerin her olumlu çalışmayı sabote ettiğini kaydeden Bakan Eker, şöyle devam etti: “Her safhada olumlu çalışmaları sabote ettiler ya mayın döşediler ya bomba attılar ya kurşun sıktılar. Onlar bunu yaptılar. Biz umuda sarıldıkça onlar umutsuzluğu pompalamaya çalıştılar. Her sevinç nöbetinde her atılan önemli adımda bu süreç böyle devam etti. Elbette muhatap vatandaşlarımız. Türkiye’deki bütün vatandaşlarımız bizim muhatabımız. Bu sorun hepimizin sorunu tek başına hükümet veya Kürtlerin sorunu değil sonuç itibariyle hepimiz etkileniyoruz. Bu yüzden bu sorunu çözme konusunda onun diliyle mücadele etmeniz gerekiyor. Kurşun sıkıyorsa, bomba atıyorsa yapacağınız bir şey yok. Onunla mücadele edeceksiniz.” “BAŞKA YERLERİ GÖSTERMEK KENDİNİ İNKÂRDIR YA DA BİR YERE İPOTEK ETMİŞ OLMASIDIR”Kürt sorunu konusunda muhatap alınması gereken kesimini Kürt vatandaşlar ve STK'ların olması gerektiğine dikkat çeken Eker, müzakere etmek suretiyle çözüm yollarının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. “BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çözüm adresi olarak İmralı ve Kandil’i gösterdi. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Eker, siyasetin kendi kendini inkâr etmesi olarak yorumladı. Dünyanın hiçbir yerinde bunun gibi bir örneğin bulunmadığını işaret eden Eker, “Milletten oy almış seçime girmiş ve oy almış bir siyasi parti Meclis'te de grubu var. Biz diyoruz ki 'sizinle konuşalım' diyor ki 'bizle değil orasıyla konuşun'. Bu siyasetin kendi kendini inkârıdır. Kendi varlığını inkârıdır bu. Kendi fonksiyonunu görmemesidir veya bir yere ipotek etmiş olmasıdır. O da doğru değil, biz her şeye rağmen gerçekten müzakere etmek suretiyle sıkıntıları nasıl aşarız en azından daha çok kan dökülmesin diye nasıl adım atılmalı, huzur nasıl sağlanmalı onu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Sorunlarla ilgili birçok konunun ele alındığını belirten Eker, şehirlerde yatırımların arttırılmasıyla ve güzelleştirilmesiyle ilgili birçok problemin yer aldığını belirterek, hepsiyle ilgili dönüp dolaşıp sorunun yakıcı tarafına gelindiğini ifade etti.

Sorunların milletvekilleri ve vatandaşlarla müzakere edilmesinin sorunun çözüm için önemli olduğunu kaydeden Eker, DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Batman’da polis tarafından saldırıya uğradığı iddiasıyla ilgili olarak da üzüntülü olduğunu dile getirdi. Nevruz’un 21 Mart’ta kutlanmasıyla ilgili kimsenin bir müdahalesinin olmaması gerektiğine vurgu yapan Eker, “Ama illa biz başka bir günde kutlayacağız demek doğru değil. Mesela nevruzda toplananlar arasından kurşun sıkan insanlar oldu. Çünkü bu tür olayları bekleyen bunun üzerinden nemalanmayı karışıklık çıkarmayı bekleyen çevreler de var. Kimsenin de buna alet olmaması lazım. Ama 'bunu yapacağız, eyleme dönüştüreceğiz' gibi provokatörlere imkân tanıyacak çalışmalar da olmaz. Türk’e yapılan eylemi de tasvip etmiyoruz. Ahmet Türk’e buradan da geçmiş olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı