Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

THY'den çok özel hediye

16 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Türk Hava Yolları (THY), personeline sürpriz hazırlayarak, filosundaki bir Boeing 737-800 uçağını yaklaşık 17 bin çalışanının fotoğrafıyla süsledi.

Uçak giydirmede kullanılacak personelin fotoğraflarının çekimi yaklaşık 4 ay sürdü.

THY, dünyanın 191 noktasında görev yapan farklı pozisyonlardaki çalışanlarına sürpriz yaptı. Boeing 737-800 uçağını dünyanın 191 noktasında görev yapan çalışanların fotoğraflarıyla süslendi. THY 'nin yöneticileri ve çok sayıda çalışanının katılımıyla uçak, THY Teknik Hangarı 'nda görücüye çıkarıldı.

Törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY 'nin kurulduğu 1933 'ten beri bu şirkete emek veren yönetim kurulu başkanları, genel müdürleri ve bütün çalışanlarına teşekkür etti. THY çalışanları olarak el ele verip var gücüyle çalıştıklarını ifade eden Kotil, İnanın bana birlikte başaramayacağımız iş yok. Pazar payı olarak kazanamayacağımız bir yer ve geçemeyeceğimiz hava yolu şirketi yok.” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, THY 'nin son sekiz yılda 3 kat büyüdüğüne dikkat çekti. Bu başarının şevkle çalışan, milli duygularla hareket eden, inançlı ve bayrağını seven tüm THY çalışanlarının olduğunu kaydeden Topçu, “Bu başarıda geçmişten gelen birikimlerin, ülkemizdeki olumlu gelişmelerin, siyaset ve uluslar arası ilişkilerdeki gelişmelerin de büyük payı vardır. THY tüm bu avantajları fırsata çevirerek dünya havacılığının birinci ligine yükselmiştir.” diye konuştu.

THY ÇALIŞANLARI UÇAK ÜZERİNDE FOTOĞRAFINI ARADI

Konuşmaların ardından dünyanın çeşitli noktalarındaki THY ofislerinden canlı yayın bağlantıları yapıldı. Çalışanlar duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Perdenin kaldırılmasının ardından hangarda bulunan personeller uçağın yanına giderek fotoğraflarını aradı. Fotoğraflarını bulan personeller bu anı cep telefonlarının kameralarına çekti.

THY Mali İşler Başkanlığı Yöneticisi Aysun Kahraman ise, bu projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Fotoğrafları görünce çok mutlu olduğunu belirten Kahraman, “Gerçekten çocuklarımıza gösterebileceğimiz bir anı olarak hafızımızda kalacak. Sonsuz teşekkürler. Kurumun personeli sahiplenmesiyle çok güzel bir reklamı oldu. Ben zaten çok yoğun bir dönemde çalışıyordum. Şirketim ve bizim için motivasyon oldu. Fotoğrafım gözüken yerde. Benim için büyük bir şans oldu.” ifadesini kullandı. Uçakta fotoğraflarını görünce çok heyecanlanan THY personelleri, uçağın kendilerininmiş gibi hissettiklerini kaydetti.

PROJE 4 AYDA GERÇEKLEŞTİ

Proje kapsamında, öncelikle tüm Türk Hava Yolları çalışanlarını kapsayacak şekilde, yaklaşık 4 ay süren profesyonel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekiminin tamamlanmasıyla, uçak giydirme projesiyle ilgili tasarım çalışmalarına zaman kaybetmeden başlandı. Uzman tasarımcılardan oluşan bir ekip, öncelikle tüm fotoğrafları tek tek işleyerek, tasarıma uygun bir hale getirdi. Fotoğrafların zemininde, aynı zamanda Türk Hava Yolları uçaklarında, kabin içi tasarımda kullanılan, Türk Süsleme Sanatı 'nın en belirgin örneklerinden “Selçuklu Motifleri”nin kullanılmasına karar verildi. Fotoğraflar, bilgisayar ortamında uçak üzerine ince hesaplarla yerleştirilirken, bir taraftan Selçuklu Motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi. Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanılırken, “Globally Yours” yazısının yer aldığı alanlarda, kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Ayrıca yolcu giriş kapısının hemen sağ tarafında “Globally Yours”un simgesi olan “küre” görselinin üzerinde mottonun açılımı olan “Dünya Evimiz, Siz Misafirimizsiniz” ifadesi Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı