Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polise 'işaret dili' kursu

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Ankara polisi, aldığı işaret dili eğitimiyle işitme engelli vatandaşların sorunlarına bire bir tercüman olmayı hedefliyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan proje ile Ankara Emniyet Müdürlüğü ve bağlı polis merkezlerinde görev yapan polisler, işaret dili kursuna tabi tutuldu. Kursu başarıyla tamamlayan polislere Emniyet Müdürlüğü 'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika töreninde kursu başarıyla tamamlayan polisler Çanakkale türküsünü işaret dili ile söyledi.

Program sonrası açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, işitme engelli vatandaşların gerek trafikte, gerek pasaportta gerekse adli konularda tercümana ihtiyaç duyduklarını hatırlattı. Çatalkaya, “Bütün polis merkezlerinden görevli arkadaşlarımız şu an tercümanlık kursunu tamamlamış bulunuyor. Bu sayı daha çok artacak. Sokakta devriye gezen polisimiz, işitme engelli vatandaşla karşılaştığında sorununa çare olacak. Ona yardımcı olacak. Projeyi genişleterek devam edeceğiz.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı