Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gerçek talihli ortaya çıktı Haberi 

27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Büyük ikramiyenin kendisine çıktığını ancak makinada yıkandığı için rakamların silindiğini iddia eden vatandaşın yalanı ortaya çıktı.

Süper Loto'dan yaklaşık 22 milyon lira kazanan ve 22 Kasım'dan beri kayıp olan talihli ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, gerçek talihlinin parasını bugün aldığını açıkladı.

Biçer, mevzuat gereği talihliyle ilgili bilgi verilemeyeceğini söyledi.

Talihlinin 55 yaşında Kayseri doğumlu orta ölçekli bir firmanın sahibi olan işadamı olduğu açıklandı. Kendisinin normalde loto oynayan biri olmadığı ve hep aynı kuponu oynadığı, en çok çıkan numalarla oynadığı belirlendi. Talihlinin, dört-beş çekiliştir kuponları biriktirdiği için 3 gün önce kazandığını fark ettiği açıklandı.

Basında duyduğu haberlere bakınca şaşkınlık yaşayan talihli, sık sık seyahat ettiği için vakit ayıramadığı belirtildi.

Bir vatandaş, paranın kendisine çıktığını iddia etmişti. İzmirli avukat Şakir Balcı, 21.7 milyon liralık Süper Loto talihlisinin İzmirli olduğunu, kendi doldurduğu kuponunun pantolonun cebinde kaldığını ve yıkandığı için bazı rakamların net olarak okunamadığını söylemişti. Ancak 324 bin TL'lik harç parasını yatıramadığı için mahkemeye başvurulamamıştı.

DOLANDIRICILIKTAN DAVA AÇILIR'

Avukat Fırat Epözdemir, henüz kimliği açıklanmayan kişi hakkında'nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs' suçlaması ile dava açılabileceğini söyledi. Avukat Epözdemir konuya ilişkin özetle şunları ifade etti: “Suça konu olan Süper Loto kuponu resmi belge niteliğindedir. Olayın gelişiminden anlaşılacağı üzere; ismi bilinmeyen bu şahıs uzun süredir talihlisi ortaya çıkmayan Süper Loto kuponunu sırf ikramiye alabilmek için bilerek ve isteyerek bozmuştur. Bu durumda da TCK'nın 205. maddesinde tanımlanan Resmi Belgeyi Bozmak, Yok Etmek veya Gizlemek suçunu oluşturur. Özetle, Süper Loto ikramiyesinin kendisine çıktığını iddia edip Milli Piyango İdaresi'ne başvuran, ancak, cebinde yıkandığı için ikramiyeyi alamadığını iddia eden bu şahıs ‘Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs ve Resmi Belgeyi Bozmak, Yok Etmek veya Gizlemek' suçundan dolayı toplam 10 yıl 3 aya kadar hapis ayrıca 3 bin 750 güne kadar adli para cezasıyla yargılanacaktır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı