Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Konser' arbedesi

17 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Bağcılar'da Grup Yorum'a konser için izin vermeyen polis, bir grup göstericinin taşlı ve şişeli saldırısına uğradı.

Polis, kendilerine sopalarla saldıran göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile karşı koydu. Çıkan olayların ardından sokaklar savaş alanına döndü. İstanbul Valiliği, 'Kamu güvenilği' gerekçesiyle Grup Yorum'un Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirmeyi planladığı konsere izin vermedi. Konseri dinlemeye gelenler, konsere izin çıkmadığı haberi üzerine polise taş, şişe ve sopa ile saldırdı. Polis, önce göstericilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu ancak göstericilerin eylemlerine devam etmek istemeleri üzerine gözaltı işlemi gerçekleştirmek için göstericilere müdahale ettti.

Polis, biber gazı ve tazyikli su ile göstericileri dağıtmaya çalıştı. Atılan biber gazından gazeteciler ve vatandaşlar da etkilendi. Ara sokaklara dağılan göstericiler zaman zaman bir araya gelerek cadde ve sokaklara barikat kurdu. Slogan atıp polise mukavemette bulunan göstericiler konuyla ilgili açıklama da yaptı. Açıklamada, günler öncesinden izin alındığı ancak bugün konser için izin çıkmadığı vurgulandı.

Açıklamada, Okmeydanı'ndaki Sibel Yalçın Parkı'nda akşam 18.00'da bir araya gelinerek eyleme devam edileceği de belirtildi.Yapılan açıklamanın ardından Grup Yorum eylemcilere kısa bir konser verdi. Konserden sonra göstericiler dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı