Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Köstebek' hortumcular

9 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Sultanbeyli’de kiraladıkları dükkandan tünel kazarak NATO petrol boru hattını delen şahıslar, yaklaşık 6 ton yakıt çaldı.

Petrol boru hattında basıncın düşmesi üzerine ortaya çıkan olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, Sutanbeyli Petrolyolu Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 4 Aralık 2012 günü NATO görevlileri, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine boru hattında Sultanbeyli-Yenişehir arasında basınç düşüşü yaşandığı bilgisini verdi. İhbar üzerine çalışma başlatan Sultanbeyli Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, boru hattının geçtiği bölgede çalışma başlatarak kaçağın olduğu bölgeyi tespit etmeye çalıştı. Yapılan inceleme sonucunda Petrolyolu Caddesi 398 No'lu evin giriş katı, ekiplerin dikkatini çekti. Dışı sunta malzemelerle kapatılmış olan dükkanı izlemeye alan ekipler, takibin ardından dükkan sahibi Mustafa Yunus’un yaklaşık 45 gün önce dükkanı kiraya verdiği bilgisine ulaştı.

Dükkanı kiralayan şahsın kimlik bilgilerine ulaşmak isteyen ekipler, resmi kontrat yapılmadığını öğrenince dükkan sahibinden kontrat bahanesiyle şahsın kimlik bilgilerini almasını istedi. Durumun farkına varan şahıslar, olay yerinde beklemeden uzaklaştı. Şüphelilerden biri de bu sırada kimliğini Mustafa Yunus’ta unuttu. Şahısların kimlik bilgileri ve araç plakasından yola çıkan polis ekipleri, kiralık olduğu öğrenilen aracı bir süre takip ettikten sonra Bahçelievler’de 4 kişiyi otomobil içinde gözaltına aldı.

İlk gün yapılan operasyonda depoyu kiraladıkları öğrenilen Hüseyin M., Arif. K., Galip K., Ali T., gözaltına alınarak emniyete getirildi.

İkinci gün yapılan operasyonda ise Yakup Ç. ve Şahin B. ile yakıtı piyasaya sürdüğü iddia edilen Murat S. gözaltına alındı. Olayla ilgili Şahin P. isimli bir şüphelinin de arandığı öğrenildi. Konuyla ilgili toplam 7 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, olay yerinde yapılan incelemede, dükkanın içine kurulmuş bir düzenek ile 30 metre uzunluğundaki tünelle petrol boru hattına girildiğini tespit etti. İddiaya göre zanlıların 45 gün boyunca boru hattından 6 tona yakın akaryakıt çalarak piyasaya sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan 7 kişi sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan dükkan sahibi Mustafa Yunus dükkanı bir kişiye kiraya verdiğini ifade ederek “Mantolama işi yapacaklarını söylediler. Dükkanı etrafını kapattılar. Biz hiçbir şeyden şüphelenmedik. Herhangi bir şey de duymadık ama yaklaşık 45 gün sonra bu durum patlak verdi” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı