Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gül: Kerbela ortak acımızdır

25 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı'nda kamuoyunun yakından tanıdığı isimleri bir araya getiren Muharrem iftarına videolu mesaj gönderdi.

Gül, mesajında, bu topraklarda herkesin hoşgörü ve diyalog kültürünü egemen kılarak yaşayabileceğini söyledi.

Bütün vatandaşların bu ülkenin asli unsurları olduğuna dikkat çeken Gül, "Sorunlarımızı öz güven ile aşacak, parlak yarınları hep birlikte kucaklayacağız." dedi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın organize ettiği iftar programı, Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Burada Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan iftar programına, siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından tanınmış birçok isim katıldı.

Programa videolu mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İmam Hüseyin’in Kerbela’da şehadeti vesilesiyle düzenlenen oruç açma programında sizlerle birlikte olamamanın üzüntüsünü duyuyorum. Muharrem ayının hayırlı olmasını, matem orucunun Cenab-ı Allah katında makbul olmasını temenni ediyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in çok sevdiği torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinin üzüntüsünü, bütün Müslümanlar asırlardır yüreğinde taşıyor ve unutmuyor. Kerbela acısı, hepimizin ortak acısı, kederi hepimizin ortak matemidir. Bu matem gününde bir kez daha ifade etmek isterim ki Muharrem ayı da Ramazan ayı da en önemli manevi anlamı olan günlerimizdendir. Acımızı unutmadan sevgi ile dostluk ile el ele gönül gönüle olmak birbirimizi severek güzel günlere ulaşmak için çalışmak hepimizin en başta gelen sorumluluğudur." diye konuştu.

"Hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz." diyen Gül, şunları kaydetti: "Hepimiz ortak bir geçmişi ve medeniyeti aynı geleceği paylaşıyoruz. Şundan herkes emin olmalıdır ki bu ülke hepimizindir. Herkes bu ülkenin eşit haklara sahip asil vatandaşlarıdır. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz en önemli zenginliğimiz bizleri ayrıştıran değil aksine birleştiren unsurlarımızdır. Bu topraklarda birbirimizi severek hoşgörü ve diyalog kültürünü egemen kılarak ön yargıları aşarak duygu ve değerlerimize saygı göstererek barış içinde yaşayacağız. Sorunlarımızı öz güven ile aşacak, parlak yarınları hep birlikte kucaklayacağız. Bugünlerin bizleri ortak duygularda buluşturmasını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini kardeşliğimizi pekiştirmesini temenni ediyorum. İmam Hüseyin başta olmak üzere Kerbela’da şehit edilen Ehl-i Beyt’i rahmetle anıyorum. Bu toplantıyı tertip eden herkese selam ve sevgilerimi sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı