Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Bu gidişat çok tehlikeli''

17 Kasım 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Gül, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılara tepki gösterdi. Gül, kanlı operasyonların devam etmesinin İsrail için sıkıntılı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılara tepki gösterdi. 2009 yılındaki saldırının da seçim öncesinde yapıldığına dikkat çeken Gül, “Ocak ayında seçim var. Böyle bir kanlı seçim yatırımı olmaması lazım. Bu şekilde kanlı operasyonlar devam ederse bu aslında İsrail içinde sıkıntılı birşeydir. '' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Dünya gözünü kapamamalı” diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"2009 yılındaki Gazze'deki o büyük, bin 500 kişinin öldüğü katliam da bir seçim öncesi yapılmıştı. Ocak ayında İsrail'de seçimler var. Böyle bir kanlı seçim yatırımı olmaması lazım. Kanlı bir olayın bütün insanlığın gözü önünde cereyan etmesi gibi birşey olur ki; buna kesinlikle müsaade etmemek gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde kanlı operasyonlar devam ederse bu aslında İsrail içinde sıkıntılı birşeydir. Bölgede Filistin ve İsrail'in yan yana yaşama ümitleri de tehlikeye girmiş olur.”

Gül, "Herkesin bu duruma müdahale etmesi gerektiği kanaatindeyim. Yoksa göz göre göre yeni, çok kanlı bir olayın bütün insanlığın gözü önünde cerayan etmesi gibi bir şey söz konusu olur ki buna kesinlikle müsaade etmemek gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı