Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Teröristlere ağlama' polemiği

11 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gönlünden geçenleri direkt söyleyen bir adam olduğunu, bu sebeple de zaman zaman başına işler geldiğini söyledi.

Türk Hava Kurum (THK) Üniversitesi yeni akademik yılı açılış törenine katılan Arınç, “Gönlünden geçeni direkt söyleyen bir adamım. Zaman zaman da başıma işler geliyor bu sebeple. Ama ben gönlümün sesini dinleyen bir insanım, gönlüm ne derse dilimden o çıkar. Allah’a çok şükür, bana ne getirirse getirsin önemli olan vicdanın, gönlün sözünü söylemek ve dinlemektir." diye konuştu.

Açılış töreninde önündeki yazılı metne bağlı kalmadan konuşmaya karar verdiğini belirten Bülent Arınç geçtiğimiz hafta sonu eşi ve 3 torunu ile birlikte Bağlum Mezarlığı’na gittiğini söyledi.

Bağlum Mezarlığı’nda Abdulhakim Arvasi Hazretleri'ni ziyaret ettiğini anlatan Arınç, “Ardından, kabre verildiğinde bulunamadığım için hala üzüldüğüm Abdurrahim Karakoç’u da ziyaret ettim. Oradan Yalçın Özer’in -Türkiye gazetesi başyazarı- mezarını ziyaret ettim. Tek tek hepsinin başında durdum ve dua ettim. Ama Karakoç’un başında biraz daha fazla durdum. Gençlik hayatımda da, siyasi hayatımın ilk yıllarında da da şiirlerini ezberlediğin ve okuduğum büyük bir insandı.” şeklinde konuştu.

Abdurrahim Karakoç’un geçtiğimiz Haziran ayında vefat ettiğini hatırlatan Arınç, “Karakoç’un mezarının başında bildiğim şiirlerini okudum içimden. Sonra hanıma döndüm ve dedim ki haziran ayından bu yana henüz biz Mihriban'ı dinlemedik. Halbuki her gittiğim yerlerde bildikleri için Mihbiran'ı çalar söylerler. İşe bakın ben hanımla bunları konuşurken ne Ünsal Ban ne de Osman Yıldırım vardı. Bunu duyup da bana burada bir sürpriz yapmayı aklına getirecek bir Allah’ın kulu yoktu. Şimdi ben burada Abdurrahman Karakoç’un Mihbiran'ını dinliyorum, hem de şiirini bir güzel kızımız okuyor. Bu Abdurrahim Karakoç’un büyüklüğünden. Başka bir şeyden değil." ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı